2024. június 15., Jolán Vid

Mindenki ügye

#ukrajna #háború #fosztogatás

Az ukránok szerint az orosz katonák hadizsákmány reményében fosztogatni kezdtek

Nagy Donát 2022.03.08. 08:10

A megszálló katonák már nemcsak az üzleteket és raktárokat fosztják ki a védelem nélkül maradt területeken, hanem rendszeresen kirabolják a polgári lakosságot is.

Az ukrán védelmi minisztérium állítja, hogy pszichológiai hadviselésre szerveztek egységeket az oroszok, írja a 444. Arra figyelmeztetnek, hogy a lakosság megtörését célzó propagandát erősítik, és erre újabb csoportokat állítottak rá. A beszámoló szerint Herszon és Mikolajiv régiók területén tíz olyan taktikai egység is létrejött, amely propagandamunkával próbálja átfordítani a lakosokat. Ezen kívül az orosz biztonsági szolgálat azon is dolgozik, hogy azonosítsa az ellenálló csoportokat.

 

1125694
Fotó: photo.unian.info

 

 

Azt írják, hogy a hadszíntereken lelassult az orosz előrenyomulás, köszönhetően az ukrán ellentámadásoknak és védekezésnek. Kijevnél folyamatosan erősítik a védelmet. Azt is állítják, hogy az ukrán légvédelem továbbra is hatékony az orosz bombázórepülőkkel és rakétákkal szemben.

 

Az oroszok dél felől támadnak a leghevesebben, de nagyon súlyos harcok folynak Cserniv és Szumi térségében is.

Az ukránok szerint az orosz katonák rendszeresen kirabolják a polgári lakosságot, és már nemcsak üzleteket és raktárakat, hanem otthonokat is fosztogatnak.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló