2024. július 21., Dániel Daniella

Mindenki ügye

#koronavírus #védőoltás #magyar orvosi kamara

Az orvoskamara felmérése szerint magas arányban oltatlanok fekszenek intenzíven koronavírussal


125 intenzív osztályon fekvő beteg között vizsgálta a Magyar Orvosi Kamara az oltottak és oltatlanok arányát: hetven százalék az oltatlanok aránya.

 

A magyar állam – számos másik állammal ellentétben – továbbra sem közöl adatokat arról, hogy az intenzív osztályon fekvők között milyen arányban vannak oltottak és oltatlanok, ezért a Magyar Orvosi Kamara belső felmérést készített, amelyben egy aktuális napon az intenzíven fekvő 125 beteg között vizsgálták az oltottak és oltatlanok arányát.

mok-oltatlanok

A posztból kiderül: a 125 főből 70 fő intubálva, altatva, lélegeztetőgépen van; 35 fő non-invazív lélegeztetésben részesül (NIV); 20 fő maszkon keresztül kap oxigént.

 

Ebből kiderül, hogy a vizsgált 125 koronavírus-fertőzött közel 70 százaléka oltatlan, 25 százaléka négy hónapnál régebben vette fel az oltást, és csak a maradék öt százalék, azaz hét olyan ember van, akit négy hónapon belül oltottak, közülük ketten már a harmadik vakcinát is megkapták.

 

A MOK a posztban kiemeli: az oltott páciensek jellemzően az 1930-50-es években születtek, míg az oltatlanok között a 90-es években születettek is vannak.

Ehhez hozzá kell számolni azt is, hogy a magyarok hatvan százaléka kapott már oltást, magyarán szólva ők alkotják a többséget, mégis jóval kevesebben vannak közülük arányaiban intenzíven – a MOK számai alapján –, mint az oltalanok közül.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Indexfotó: Árvai Károoly / MTI / kormány.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló