2022. július 7., Apollónia

Mindenki ügye

#koronavírus #omikron

Az omikron variáns miatt a koronavírus idővel szezonális náthává szelídülhet

Nagy Donát 2022.01.10. 10:05

A brit kutatók szerint az omikron reménysugár, ám még idő kell ahhoz, hogy tényleg fellélegezhessünk.

Az omikron variáns megjelenése lehet az első reménysugár, ami azt mutatja, hogy idővel együtt tudunk majd élni a koronavírussal, legalábbis ezt gondolják a brit kutatók. A Guardian arról ír, hogy több kutató szerint az omikron variáns egy olyan jövőbeni variáns kialakulását jelzi, ami még a mostaninál is gyengébb lesz. Ha ez bekövetkezik, akkor a koronavírus tulajdonképpen szezonális náthává szelídülhet.

 

Ennek ellenére a megbetegedések száma a világon mindenhol növekszik, a hétvégén Magyarországon például 14 ezer beteget találtak. A kutatók szerint tegát még nem lélegezhetünk fel, az omikron variáns túlságosan gyorsan terjed.

virus-4937553_1920
Illusztráció, fotó: Pixabay

A britek szerint az omikron variáns egészen tavaszig fog tombolni majd, ezután viszont már esélyünk van arra, hogy megtanuljunk együtt élni a vírussal. A kutatók szerint az sem baj, ha még több variáns üti majd fel a fejét, igaz ez csak akkor lesz kedvező, ha az omikronnal is kevesebb szövődményt okoznak.

 

Eközben a brit kórházak arról számolnak be, hogy ugyan az omikron miatt is megnövekedett a kórházba kerülők száma, ám őket kevésbé viseli meg a betegség, mint a korábbi változatok. Sőt, több esetben kevesebb ideig is kell kórházban lenniük azoknak, akik az újabb mutációval fertőződtek meg.

 

(Indexfotó: pikrepo.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló