2022. július 5., Emese Sarolta

Mindenki ügye

Az Európai Bizottság tovább egyszerűsítené a letelepedést és a munkavállalást az EU-ban

Aradi Péter/Azonnali.hu 2022.04.28. 14:30

Az EU tárt karokkal várja a képzett és tehetséges munkavállalókat.

azonnalipp

Az Európai Bizottság szeretné megkönnyíteni a letelepedést és a munkavállalást a migránsoknak, ezért április 27-én olyan jogi, operatív és szakpolitikai kezdeményezéseket javasoltak, amik megerősítik a nem uniós országokkal folytatott együttműködést, mert hiszik, hogy hosszú távon javítják a migráció általános kezelését.

 

A javaslatok, mint írják, konkrét intézkedéseket is tartalmaznak annak érdekében, hogy megkönnyítsék az Ukrajna elleni orosz invázió elől menekülők uniós munkaerőpiacra való bejutását.

 

Az egyik ilyen javaslat az összevont engedélyről szóló irányelv felülvizsgálatáról szól. Eszerint a kérelmezők nem uniós országból és uniós tagállamokból egyaránt benyújthatják a kérelmüket, ami a Bizottság reményei szerint felgyorsítaná, hogy egyik vagy másik engedélyhez jussanak.

 

A másik javaslatban a huzamos tartózkodási engedéllyel rendelkező személyekről szóló irányelvet vizsgálták felül, és egyszerűsítették az említett jogállás megszerzését azzal, hogy lehetővé teszi a különböző tagállamokban eltöltött tartózkodási időszakok összeszámítását.

A mai csomaggal egyszerűsítjük az EU-ban való letelepedési és munkavállalási eljárást, valamint megerősítjük a tartózkodásra jogosultak és családtagjaik jogait. Biztos vagyok benne, hogy így szilárd alapot teremtünk ahhoz, hogy most és a jövőben is új tehetségeket vonzzunk az EU-ba”

– értékelte a javaslatcsomagot Ylva Johansson belügyi biztos.

 

"A mai kezdeményezések kapcsán tisztában vagyunk azzal, hogy a jogszerű migrációnak minden tekintetben pozitív hatása van: lehetővé teszi a bevándorolni szándékozók számára körülményeik javítását, miközben képzettebb munkaerőt biztosítanak a befogadó országok számára, akik pedig

általában véve fellendítik a gazdaságot" – fogalmazott Margarítisz Szhinász, az európai életmód előmozdításáért felelős alelnök.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

 

 

Indexfotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló