2022. november 30., András Andor

Mindenki ügye

#Érsekkert #fasor

Az Érsekkertben található a legszebb fasor az országban

Csarnó Ákos 2022.11.19. 15:42

 

Idén 29. alkalommal ítélték oda és adták át a legvirágosabb településeknek járó elismeréseket a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán tartott ünnepélyes díjkiosztón, 2022. november 18-án - számolt be az önkormányzat a hivatalos közösségi oldalán.

 

A közel 150 tagú szakmai zsűri az ország legjelentősebb környezetszépítő versenye során rekordszámú jelentkezés mellett 339 önkormányzat - köztük 32 határon túli jelentkező - összesen 439 pályázatát bírálta el.

 

Az érsekkerti gesztenyefasor a Magyar Faápolók Egyesülete és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös elismerését, “Az Év Fasora” díjat kapta meg.

A fasor 250 darab fehér virágú vadgesztenyéből áll, túlnyomó részét a 20. század elején, illetve a 2. világháború után telepítették. A Városgondozás Eger Kft. évi három alkalommal permetezi a fákat, nagy figyelmet fordítanak az ápolására.

 

A megmérettetésen Eger már régi résztvevőnek számít. A város a kezdetektől, azaz 1993-tól részese a Virágos Magyarország versenynek és számos kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet.

 

Öröm, hogy az elmúlt három évtizedben többek között az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének aranyérmét, a Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny országos I. helyezését, a legvirágosabb úti cél, valamint az Európa Év Fája díjat érdemelte ki a megyeszékhely.

 

indexkép: Beledi Márta/ng.24.hu

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló