2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#egri vár #film #orvhalász

Az Egyesült Államok első számú gyerekfilmfesztiválján indul egri gyerekfilm

Csarnó Ákos 2022.11.10. 15:50

Eger, 1552 a Chicagói Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon fog szerepelni

 

Amerika legrégebbi gyerekfilmeket felvonultató filmfesztiválján, a 39. Chicagói Nemzetközi Gyerekfilmfesztivál kisjátékfilmes versenyében szerepel Szász Attila Eger, 1552 című alkotása. Az Oscar-kvalifikáló filmfesztivál idén november 4. és 20. között zajlik. 

 

Az Eger, 1552 történetében két hatodikos diák eltéved egy osztálykiránduláson az egri várban, és hirtelen az 1552-es ostrom közepén találják magukat. A két tinit Kovács-Szégner Gergely és Boros Borka alakítja, mellettük feltűnik Trokán Nóra, Molnár Levente, Jászberényi Gábor és Orosz Ákos is.

 

A chicagói fesztivál Amerika legrégebben alapított, kifejezetten gyerekenek szóló filmekre specializálódott filmfesztiválja, egyben a legnagyobb, évente megrendezésre kerülő filmszemle a világon, amely a 2-16 éves közönséget célozza.

 

Az Eger, 1552 című kisfilmet Magyarországon jövőre lehet majd látni, a tervek szerint kizárólag az Egri vár új építésű, saját mozitermében.

 

indexkép: Eger, 1552, forrás: film.hu

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló