2024. július 23., Lenke

Mindenki ügye

#koronavírus #védőoltás #oltás #ausztria

Ausztria az Unióban elsőként bevezetheti a kötelező oltást

2021.11.19. 11:00

A korábban a kormány által "magyar tesztlabornak" is hívott ország most 20 napra bezárja magát, és további kemény intézkedéseket fognak bevezetni, hogy valahogy megfékezzék a járvány negyedik hullámát.

A komoly döntést a Heute szerint a tiroli Achensee egyik pertisau szállodájában hozták meg, és hétfőől fog hatályba lépni. 

Eszerint egész Ausztria ismét kemény zár alá kerül, például az iskolák sem nyithatnak ki – gyermeket is csak abban az esetben fogadhatnak felügyelni, ha máshogyan nem tudja megoldani a szülő.

A beoltott emberekre a hétfőtől számított 20 napig lesznek érvényesek a korlátozások, az oltás nélküliekre viszont tovább, ennek végső dátuma nem is ismert még. Az ORF szerint a 20 nap egyébként úgy értendő, hogy első lépésben az csak 10 napra fog szólni, és további 10 nappal még meghosszabbítható.

 

A lap szerint a háttérben folyamatosak az egyeztetések arról, pontosan mit fog még tartalmazni a "lockdown". Erről várhatóan még ma délelőtt sajtótájékoztatót fognak tartani.

A lap úgy tudja, hogy az ország vezetésének elege van abból, hogy nem lehet megfékezni a járványt, ezért most februártól általános kötelező oltás bevezetése várható.

Az ORF azt írja, ezzel Ausztria lenne az első olyan ország az Európai Unióban, ahol előírják az általános kötelező oltást.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló