2022. július 5., Emese Sarolta

Mindenki ügye

#ukrajna #háború #orosz-ukrán konfliktus

Átlépte a kétezret az ukrán civil áldozatok száma


Még nem tart egy hete a háború, mégis rengeteg az áldozat.

Múlt csütörtökön támadták meg az orosz csapatok Ukrajnát, azóta rengeteg áldozatot szedett a folyamatos rakétázás. Az orosz csapatok többször is civil lakóépületeket találtak el, habár eredetileg csak a katonai épületeket célozták be. 

Az ukrán hatóságok szerda délután bejelentették, hogy átlépte a 2 ezret az áldozatok száma.

Az ukrán hírek szerint a támadásokban már a mentőszolgálatok is szenvedtek veszteségeket, eddig 10 egyenruhás veszítette az életét a bombázások alatt.

ukrajna-tank-mti
Fotó: MTI/EPA/Ukrán védelmi minisztérium sajtószolgálata

 

A tűzoltók mindeközben 400 tűzesetet fékeztek meg, és 416 olyan robbanóeszközt ártalmatlanítottak, amelyek nem robbantak fel a becsapódást követően. Az oroszok emellett több száz közlekedési csomópontot semmisítettek meg, de kórházakat és óvodákat is értek találatok, írja a BBC.

 

A mai napon érezhetően komolyabb rámadásokat indítottak az oroszok például Mariupol városa ellen, ahol még mindig nem tudják pontosan, hány áldozata esett a folyamatos bombázásoknak. A helyi hírek szerint egyes kerületeket szinte teljesen elpusztítottak a bombák, amelyek olyan sűrűen hullanak a városra, hogy a mentőszolgálatok egyelőre a sebesülteket sem tudják mindenhonnan kimenteni.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló