2024. február 23., Alfréd

Mindenki ügye

#homofóbia #bolondballagás

Aberrált LMBTQ-rendezvényként panaszoltak be egy bolondballagást

Fekő Ádám/Azonnali.hu 2022.04.28. 18:14

Úgy tűnik, valahol célba ért a kormány nyár óta ismételgetett üzenete.

azonnalipp

Bár április 3-án érvénytelen lett a kormány gyermekvédelminek mondott homofób népszavazása, azért úgy tűnik, nemcsak kommunikációs siker történt, hanem sikerült néhány falat átütni: egy. a kőbányai Zrínyi Miklós Gimnáziumban dolgozó tanár az Azonnalinak küldött beszámolója szerint ma tartanak bolondballagást az iskolában. Ez ugyebár annyit jelent, hogy a végzős diákok vicces ruhákat vesznek fel, és hangosan énekelnek az utcán, de vannak, akik ebbe mást láttak bele: mint megtudtuk, az egyik tizenkettedikes osztály fiúi úgy döntöttek, női ruhába öltöznek bolondballagni, a lányok pedig férfiaknak szánt darabokat vesznek fel.

 

Az Irigy Hónaljmirigynek köszönhetően százmilliószor látott poén viszont nem várt hatást váltott ki Kőbányából: az iskola előtt gyülekezett a társaság, amikor a szemközti panelházból

egy nő felhívta az iskolát azzal, hogy nőnek öltözött aberráltak állnak az iskola előtt, és szeretné, ha azonnal intézkedne az iskola.

Zrínyi Miklós Gimnázium
A Zrínyi Miklós Gimnázium és a mellette lévő panelsor (Kép forrása: Google Street View)

A panaszkodónak az iskolatitkárt kapcsolták, aki megnyugtatta a telefonálót, hogy bolondballagásról van szó. Erre a nő bocsánatot kért. "Felhúztam magam, mert azt hittem, LMBTQ-s rendezvény zajlik" – búcsúzott el a beszámoló szerint.

 

A bolondballagó diákokra tehát végül senki nem hívta rá a rendőrséget, pedig való igaz, hogy bizonyos értelmezés szerint ez is beleférhetne a ködös „homoszexualitás népszerűsítése” kategóriába, amit szigorúan tilos csinálni iskolák környékén.

 

A magyar kormány 2021 nyarán kezdte el kifejezetten pejoratív értelemben használni az LMBTQ betűszót: ekkor tették kampánytémává is a vélt célokat, amik alapján titokzatos LMBTQ-lobbisták nemváltó műtéteket akarnak népszerűsíteni gyerekek számára, a gyermekvédelmi törvényben (amiről ugyebár a megszavazása után hónapokkal tartottak népszavazást) pedig később összemosták a homoszexualitást a pedofíliával. Utána egy rádióinterjúban maga Orbán Viktor is létező vitaként írta le, hogy létezik-e ilyen kapcsolat annak ellenére, hogy az ismert statisztikák alapján se kapcsolat nincs, se vita.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

 

 

Indexfotó: Czeglédi Zsolt / MTI – Képünk illusztráció!

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló