2024. május 24., Eszter Eliza

Mindenki ügye

#koronavírus #pedagógusok #védőoltás #pdsz

A szakszervezet szerint "káoszosra sikerült" a pedagógusok második körös oltása


Több helyen is tumultuózus jelenetek alakultak ki május 6-án, miután egymásnak ellentmondó üzeneteket kaptak a pedagógusok a második körös oltásaik időpontjáról.

Az érdekképviseletnek "sokan jelezték" a napokban, hogy egyre nagyobb a káosz a második oltás időpontjával kapcsolatban – olvasható a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének lapunkhoz eljuttatott közleményében. Egy pedagógus levele szerint egymásnak ellentmondó sms-eket kaptak az oltás helyéről és időpontjáról:

Hétfőn sok pedagógust sms-ben kapott értesítést hogy várják az oltási dokumentumon megjelölt időpontban. Pár óra elteltével kaptak egy újabb sms-t hogy nem a megjelölt időpontban, hanem ezen a héten, május 6-án reggel 8-kor kerül sor ugyan ott ahol az első oltást kapták! Erre beindult feleségemnél is a szervezés hogy szabaddá tegye magát, de a jelenléti oktatás azért legyen! Gondolom, hogy ezeket az sms-eket az operatív törzs oltási csoport tudtával küldték el. Kedd este emailt kaptak a pedagógusok az oltópontokról amiben az van benne hogy az előző sms-t ne vegyék figyelembe és az eredeti időpontban az eredeti helyen jelenjenek meg!

A szakszervezet forrása szerint ráadásul nem egyedi esetről van szó:

"Az utcán áll a sor annyian mentek el az össze vissza küldött sms-k miatt, rendőrség is kint van a kórháznál!"

– áll a levélben, sőt, mint kiderült, hasonló jelenet ismétlődött meg Pécsett is, de ott nem alakult ki tumultus. 

 

pdsz2
Fotó: PDSZ

 

 

Nem úgy, mint Budapesten: „Teljes a káosz a Klinikáknál is. Több mint 2 óra kellett, hogy eljussak az orvosig” – írta a szakszervezetnek egy budapesti pedagógus.

„A sátorig egy sorban álltunk. a sátortól 2 méterre mondták, hogy a pedák álljanak jobbra. a mi sorunk akkor megállt. Mikor már vagy 30-an elmentek mellettem a mögöttem levőkből, akkor kiálltam középre és ott haladta a sátorig, ahol aztán kiosztottam a százados urat és néhány mögöttem állót. Mire végre átértem a sátoron. Kifelé jövet már csak egy sort láttam, de annak a vége az Üllői úton kint áll a kapunk kívül” – írta a káoszról.

 

"Csak reménykedni tudunk benne, hogy a kormányzat oltást szervező kommunikációs szakemberei lassan beletanulnak ebbe a feladatba, és háromnál kevesebb időpontból, illetve hosszas sorbanállás nélkül is megúszható lesz az oltás felvétele" – áll a szakszervezet közleményében.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló