2023. február 2., Karolina Aida

Mindenki ügye

#spar #tesco #élelmiszerek #árstop

A Spar is megszabja, mennyit lehet venni az árstoppos élelmiszerekből, a Tesco részlegesen korlátoz

Barna Benedek 2022.02.01. 15:03

A Tescónál a mennyiségi limit nem vonatkozik minden termékre, csak azokra, amelyeket a hatósági árnál olcsóbban adnak.

 

Mostantól él az élelmiszerárstop, amelynek értelmében május 1-jéig, a tavaly október közepi szinten kell adni a boltokban a csirkefarhátat, a csirkemellet, a 2,8 százalékos UHT-tejet, a sertéscombot, a BL-55-ös lisztet, a kristálycukrot és étolajat. Ugyanakkor nem lehet majd mindenhol akármennyit vásárolni ezekből a termékekből: a Lidl már a napokban közölte, hogy mennyiségi korlátozást vezet be az érintett élelmiszerekre, és most hasonló bejelentést tett a Spar és a Tesco is.

 

A 24.hu cikke szerint a Spar az áruházi és online vásárlások esetében február 1-jétől visszavonásig a következő mennyiségi korlátot vezeti be:

 

– búzafinomlisztből és kristálycukorból 10 kilót,
– napraforgó-étolajból 10 litert,
– a 2,8 százalékos tehéntejből pedig 12 litert,
– a sertéscomb esetében 10 kilót,
– a csirkemell és -farhát esetében kiszereléstől függően 4 tálcát vagy 3 kilót vásárolhatnak egyszerre a vásárlók.

tesco-spar
Fotók: Krizsán Csaba / MTI; Balogh Zoltán / MTI

Mint azt a Portfolio kiszúrta, a Tesco is vezet be korlátozást. Ennél az áruházláncnál ugyanakkor nem vonatkozik minden ársoppos termékre a mennyiségi limit, hanem azokra, amelyeket akciósan, azaz a hatósági árnál (a tavaly október 15-einél) is olcsóbban lehet megvásárolni. Noha a Tesco katalógusában ezeknél a termékeknél napi korlátozásról írnak, az áruházlánc időközben pontosított, és arról tájékoztatott, hogy a limit vásárlásonként érvényes (azaz ugyanaznap vissza lehet menni, hogy még vásároljunk ugyanabból a termékből). 

 

A Tesco korlátozásai február 3-tól érvényesek, eszerint az akciósan árult árstoppos termékekből

 

– maximum 5 liter étolaj,

– maximum 10 kiló finomliszt és kristálycukor,

– maximum 12 liter UTH tej,

– maximum 4 kiló csirlemell vásárolható az áruházaikban.

 

A mostani akciójuk február 9-ig tart, így ha a későbbiekben is lesz hasonló limit a kedvezőbb áron kínált termékekre, azt várhatóan akkor közlik majd.

 

Frissítés: az MTI híre szerint a CBA üzleteiben nem lesz egységes korlátozás, a hálózathoz tartozó vállalkozások maguk dönthetik el, hogy bevezetnek-e ilyet. Egyes üzleteikben van értékesítési korlát, de többségben vannak azok az egységek, ahol erre egyelőre nem tartották ezt szükségesnek.

 

Frissítés2: cikkünk eredeti változatában a portfolio.hu híre nyomán azt írtuk, hogy a Tesco általános és napi korlátozást vezet be az árstoppos élelmiszerekre, de időközben az áruházlánc pontosított, ennek megfelelően frissítettük a hír szövegét.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló