2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#orbán viktor #évértékelő

A rendszerváltás óta ez volt Magyarország legnehezebb éve

Farkas Bazsi 2022.12.21. 10:30

Kormányinfót tart ezekben a percekben is a kormány, és Orbán Viktor miniszterelnök. 

 

A nehéz években nyújtott teljesítményt mindig kétszeres súllyal értékeli. Rendkívüli teljesítményt nyújtott Magyarország a választáson. A nemzetközi szereplők olyan súllyal vettek részt a magyar parlamenti választáson, mint eddig még sohasem. 3 milliárd forintnyi dollár állt szemben 3 millió szavazóval. A brüsszeli bürokraták baloldali kormányt akartak, ezt mutatja az is, hogy a szerződéseket nem kötötte meg időben Magyarországgal az Unió - kezdte így Orbán. 

 

Aki azzal folytatta, hogy a magyarok nem kértek a külföldi beavatkozásból és a dollár baloldalból sem.

 

Sikerült kimaradnunk a háborúból, már csak azért is, mert a szomszédunkban nagyon sok magyar él. Nehéz kimaradni a háborúból, mert aki fegyvert szállít, katonákat képet, pénzt ad a feleknek, az belekerül a háborúba. Magyarország eddig ki tudott maradni mindebből.

 

A migrációval szemben idén is álltuk a sarat. Mi vagyunk az egyetlen európai ország, amit két irányból támadnak a migránsok. Ám így is kitartottunk.

 

A negyedik nagy eredménye az országnak, hogy talpon tudtunk maradni az emelkedő energiaárakkal szemben. A rezsivédelmi rendszert is meg tudtuk tartani. Minden család havonta az energiaár támogatáson keresztül 180 ezer forintot kap. Ezt 2023-ra is megoldottuk már.

 

Az ötödik rendkívüli teljesítmény Magyarországnak az, hogy 74.6%-a dolgozik az embereknek, vagyis csúcson van a foglalkoztatás. 

 

Választási évben csökkentettük a költségvetési hiányt - mutatott rá a miniszterelnök.

 

A hatodik rendkívüli teljesítmény pedig az, hogy le tudtuk küzdeni a hungarófóbiát, és meg tudtunk állapodni az Unióval.

 

2023-ban a legfontosabb dolog az lesz, hogy kimaradjunk a háborúból. A gazdasági növekedés ne álljon meg. Egy év alatt egy százalékra zsugorítsuk az inflációt. 

Szuverenitás, szabadság, teljes foglalkoztatás és családok támogatása ezek a nagy célok 2023-ra - vázolta a jövőre vonatkozó terveit Orbán.

indexkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló