2024. április 12., Gyula

Mindenki ügye

#magyar posta #napilapok

A Magyar Posta júliustól nem kézbesíti a napilapokat

2021.02.25. 17:33

A kiadóknak kell eljuttatniuk az újságokat az előfizetőkhöz.

A Magyar Posta július 1-től megszünteti a napilapok kézbesítését – számolt be a HVG egy újság-előfizetőkhöz eljuttatott levél alapján, amely gazdasági érdekekkel indokolja a döntést. A hírt telefonon a Magyar Posta ügyfélszolgálata is megerősítette a lapnak.

 

Emiatt a továbbiakban a lapok kiadóinak kell eljuttatniuk a nyomtatott újságot az előfizetőkhöz, ami várhatóan pluszköltségeket jelent számukra. Mint a hvg.hu írja, a Blikk és egyes Mediaworks-kiadványok esetében ez a változás a napilaphoz kapcsolódó csomagra is vonatkozik (amelyekben mások közt a Kiskegyed, az Autó Motor és több műsorújság található).

A Magyar Posta a levelében részletesen felsorolja, hogy milyen adatokat ad át a lapkiadóknak az előfizetés folyamatossága érdekében. Ez ellen az ügyfél tiltakozhat, de ebben az esetben júliustól nem kapja az újságot, vagy neki kell külön megállapodnia annak kiadójával.

A HV cikke emlékeztet: öt éve a Posta már korlátozta a lapok kézbesítését, 2016-ban 19 településen szüntette meg a reggeli lapkézbesítést, vagyis az előfizetők a normál kézbesítéskor kapják meg a friss újságot, jellemzően délig, de legkésőbb délután négyig. 2020-ban pedig úgy döntöttek, hogy a napilapok szombati lapszámait az ország bizonyos pontjain csak a következő munkanapon, vagyis többnyire hétfőn kézbesítik.

 

postás-mti-balogh-zoltán
Fotó: MTI

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló