2024. május 20., Bernát Felícia

Mindenki ügye

#pedagógusok #tüntetés #kordonbontás

A pedagógusok státusztörvénye ellen demonstráltak Budapesten, a rendőrség könnygázt is használt - VIDEÓK

Csarnó Ákos - MTI 2023.04.25. 08:29


A pedagógusok előkészítés alatt lévő státusztörvénye ellen demonstráltak hétfőn Budapesten.

 

 

A délutáni, mások mellett a pedagógus szakszervezetek által szervezett Le a bosszútörvénnyel! Le az elnyomással! elnevezésű megmozduláson részt vevők a Kálvin tértől a Ferenciek tere és a Március 15. tér érintésével vonultak a Belügyminisztérium épülete elé.

A belügyi tárca Széchenyi téri épülete előtt Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja beszédében azt követelte, hogy a kormány vonja vissza a státusztörvény tervezetét, mivel annak nem a közoktatás megjavítása a célja, hanem a pedagógusok megregulázása. Úgy folytatta: ehelyett a kormány olyan jogszabályokkal álljon elő, amelyek betöltik azt a szerepet, amelyet a kabinet az EU felé vállalt, mert - mint fogalmazott - "akkor a közoktatás is javulni fog és pénz is lesz".

 

fotók: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Nagy Erzsébet beszámolt arról is: az Európai Parlament "összes nagy frakciója" aláírt egy, az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek címzett levelet, amelyben azt követelték, hogy az EB gyakoroljon nyomást a magyar kormányra a státusztörvény visszavonása érdekében.

 

A demonstráció többi szónoka - köztük pedagógusok és diákok - az összefogás fontosságát hangsúlyozta "az igazságtalansággal szemben".

 

 

A Széchenyi téri demonstráció után tüntetők egy része a Karmelita kolostor elé vonult, ahol ismét az ott felállított kordonok bontásába kezdtek. Az MTI tudósítása szerint ellenük könnygázt vetettek be a korábbinál erősebben fellépő rendőrség.

 

 

 

 

 
 
indexkép: rtl.hu
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló