2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #önkéntes

A néhány óra alatt betanított önkéntes is életet menthet a Covid-osztályon

ugytudjuk.hu 2021.04.20. 12:57

Szijjártó László, az orvoskamara egyik területi vezetője nyilatkozott az önkéntes segítők képzéséről.

„Kezek hiányoznak az ágyak mellől” – így összegezte a 444-nek adott videóinterjújában Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke a jelenlegi helyzetet a kórházakban. Ez az oka annak, hogy elindította az önkéntesképző programot.

 

Szijjártó szerint ugyanis egy négy óra alatt kiképzett önkéntes is életet menthet a túlterhelt COVID-osztályokon. A videóban részletesen beszámol erről:

 

 

Az önkéntes képzés résztvevői megtanulják a védőfelszerelések helyes használatát, a vizsgálatok és az ápolás egyszerűbb feladatait, a helyes kommunikációt és megismerik az oxigénadás különböző eszközeit.

 

Szijjártó Lászlóval nemrég az ugytudjuk.hu is interjút készített az önkéntesképzés kapcsán. Ebben elmondta: szerinte is jóval nagyobb szabadságot, szabad teret kellene adni a járvánnyal kapcsolatos kommunikációban az egészségügyi dolgozóknak. A független magyar lapok továbbra sem kaptak hozzáférést a COVID-osztályokhoz, illetve bizonyos kivételeket leszámítva egészségügyi dolgozók sem nyilatkozhatnak a sajtónak szabadon arccal és névvel.

 

Via ugytudjuk.hu

 

(Indexfotó: MTI - Képünk illusztráció)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló