2024. június 23., Zoltán

Mindenki ügye

#időjárás #forróság #meleg

A nyár eddigi legforróbb napja vár ránk

Nagy Donát 2021.06.29. 07:46

Nagyon. Meleg. Lesz. Riadó!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész ország területén hőségriadót rendelt el. A négy észak-keleti megyében, Nógrádban, Hevesben, BAZ-ban és Szabolcs-Szatmár Beregben első; Somogyban, Tolnában, Baranyában Bács-Kiskunban, Csongrád-Csanádban és Békésben viszont harmadfokút – a köztes területeken pedig másodfokút.

girls-1284419_1280
Fotó: Pixabay

Sok napsütés vérható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Eleinte Borsodban és a Nyírségben fordulhatnak elő záporok, délután az Északi-Középhegység és a két Alföld területén szakadhat le az ég, ezért ezeken a helyeken a hőségriadó mellett elsőfokú záporriadót is hirdettek. A zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek, a déli-délnyugati szél amúgy is felélénkülhet

 

Enyhülést az éjjel se igazán hoz majd, a hőmérséklet csak 23-30 fokig csökkenhet, hogy szerdán még folytatódjon a kánikula.

 

Csütörtöktől némi enyhülés várható, bár a csúcshőmérséklet még aznap is elérheti a 33 fokot, és a következő napokban is harminc fok körül alakul majd, ám gyakoribbak lesznek a záporok, zivatarok.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló