2021. október 24., Salamon

Mindenki ügye

#gulyás gergely #fudan egyetem #népszavazás

A miniszter szerint a budapestiek népszavazáson dönthetnek a Fudan Egyetemről. Majd 2023-ban

Szabadi Szabolcs 2021.06.06. 21:12

Addig mi lesz?

A kormány támogatja, hogy ha a beruházás feltételei már ismertek, akkor a budapestiek 2023-ban népszavazáson dönthessenek: akarnak-e Fudan Egyetemet nyilatkozta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mandinernek adott interjút, ebben volt téma a kínai egyetem ügye.

gulyás gergely mti
Fotó: MTI

Az MTI szemléje szerint arra az újságírói felvetésre, hogy az ellenzék szerint a Fudan Egyetem a kormány keleti elkötelezettségének bizonyítéka a Nyugattal szemben, Gulyás Gergely úgy válaszolt: "Nekünk nem kell a nyugati világnak hűségnyilatkozatokat tennünk, mert a NATO és EU-tagsággal annak részei vagyunk, létező vitáink ellenére ők a szövetségeseink. Értjük a nyelvüket, akkor is, ha nem mindig szeretjük. A főpolgármester úr fordítva van ezzel: nem érti a nyelvüket, de mindig szereti" fogalmazott a miniszter.   

 

Hozzátette: Magyarország a nyugati szövetségi rendszer része, de korrekt kapcsolatokra törekszik a világ jelentős hatalmaival, így Kínával és Oroszországgal is.  

 

Arra a kérdésre, hogy lesz-e Fudan Egyetem vagy sem, Gulyás Gergely úgy reagált: a Fudan Egyetem ügye közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik. Majd akkor lehet dönteni, ha lesznek tervek, világos pénzügyi feltételek, és ez várhatóan még másfél év.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló