2023. január 29., Adél

Mindenki ügye

#propaganda #óvoda #menekültek #rajzpályázat

A "meleg-lobbi" nem, de a migránsozás zöld lámpát kapott az óvodákban

Cserdi Dóra/Azonnali.hu 2022.07.12. 13:02

"Szia! Ferkó vagyok, »szuper erő«. Feladatom, hogy megállítsam azokat a főgonoszokat, akik országunkba szeretnének bejutni."

azonnalipp

"Védjük meg a gyerekeinket" – bár időközben erőteljesebbé vált a kormány háborús narratívája, a Fidesz-KDNP egy egész kampányt húzott fel a választások előtt a – szerintük – óvodákba belopódzó "melegpropagandára" miatt.

 

Nos, nagyon úgy néz ki, hogy Magyarországon egészen addig nem probléma egy gyerek ideológiai formálása, amíg az azonosul a kormánypártok nézeteivel és retorikájával.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság nemrég „Külföldiek és idegenrendészek” címen írt ki rajzpályázatot óvodások és általános iskolások számára

– tették közzé az oldalukon. A pályázatot a rendvédelmi szervvé alakulásuk harmadik évfordulója alkalmából hirdették ki.

 

A versenyben három kitalált "idegenrendész" munkáját lehetett feldolgozni. „Szia! Ferkó vagyok, »szuper erő«. Feladatom, hogy megállítsam azokat a főgonoszokat, akik országunkba szeretnének bejutni. Én ellenőrzöm a külföldieket, hogy minden rendben legyen” – áll az egyik fiktív alak bemutatkozójában.

migránsozás
Kép forrása: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (Képernyőfotó)

"Idén első alkalommal az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság rendvédelmi szervvé alakulásának 3. évfordulója alkalmából rajzpályázatot írtunk ki óvodások és általános iskolások számára „Külföldiek és idegenrendészek” címmel, melyre mintegy 50 pályamunka érkezett be a meghirdetett három kategóriában. A beérkezett rajzok elbírálását öt tagú szakmai zsűri végezte. Az értékelő bizottság nem csak idegenrendészeti, hanem művéseti szempontokat is figyelembe vett. A pályamunkák kiértékelésében külsős szakértőként Pintea Aliz Ráhel festő-restaurátor szakértelmével segített" – írták.

 

A közzétett díjazott munkák többek közt a kerítést, és csupa mosolygós határrendészt ábrázolnak. Ez az alkotási szabadságba bár bőven belefér, nem biztos, hogy a magyar határoknál valóban ekkora a boldogság. Mint nemrég írtunk róla, nevetséges fizetésért keresnek fegyveres biztonsági őröket a határra.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

 

 

Indexkép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló