2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#ukrajna #keleti pályaudvar #szlovákia #orosz invázió

A magyar rendőrök és a szlovák katonák is jól kijönnek az Ukrajnából menekült gyerekekkel

Kovács Dávid 2022.03.20. 19:13

Két kedves-aranyos videóval is tudjuk ezt illusztrálni.

Az ENSZ számai szerint már több mint hárommillió ember hagyta el Ukrajnát a háború miatt. Magyarországon eddig több mint 300 ezren kértek menedéket, Szlovákiában pedig 240-250 ezer lehet most ez a szám. A legfrissebb értesülések szerint a német vezetés csaknem egymillió menekült érkezésére számít, Lengyelországba pedig már kétmilliónál is több ukrán menekült érkezett.

 

A menekültkrízis tehát több országot is érint, helyzetbe hoz. A magyar rendőrség oldalán a hétvégén például megjelent egy emberarcú videó, amelyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság készített arról, hogy hogyan segítik budapesti pályaudvarokon a fővárosunkba érkező ukrajnai menekülteket. A Keleti pályaudvaron forgott videón jól látszik, hogy a rendőrök, ha kell, még a csomagok cipelésében is segítenek, de a gyerekekkel is könnyen megtalálják a hangot.

 

 

Közben egy másik videó is terjedni kezdett a Twitteren: ezen szlovák katonák szórakoztatják az Ukrajnából az országukba érkező menekült gyerekeket. Ezen a felvételen már sokkal huncutabb gyerkőcöket láthatunk, mint a BRFK videóján:

 

 

 

(Indexkép: pillanatkép a BRFK videójából)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló