2021. június 15., Jolán Vid

Mindenki ügye

#kormány #ellenzék #szavazás #parlament #veszélyhelyzet

A kormánypártok megszavazták a veszélyhelyzet meghosszabbítását

ugytudjuk.hu 2021.02.22. 16:30

Papírforma.

Ahogyan az várható volt, a kormánypártok megszavazták a veszélyhelyzet meghosszabbításáról törvényjavaslatot, az ellenzék viszont nem.

 

Az MTI beszámolója szerint Varga Judit igazságügyi miniszter előterjesztését 133 igen szavazattal, 55 nem ellenében, egy tartózkodás mellett fogadta el a parlament. Ezzel újabb 90 napos rendkívüli felhatalmazást kapott a kormány, és a veszélyhelyzeti felhatalmazás alapján hozott rendeleteket is megerősítették.

 

Fidesz+Kormány: Az ellenzék oltásellenes

 

Kocsis Máté (Fidesz) arról beszélt, hogy mind a harmadik hullám ellen, mind az újranyitás érdekében vakcinára van szükség. Érthetetlennek nevezte az ellenzék "buta, embereket lenéző, kétszínű kettős beszédét", azt, hogy bár a parlamentben az oltás szükségességéről beszélnek, azon kívül viszont szerinte elbizonytalanítják az embereket, és "ütik-vágják" az újranyitásról szóló konzultációt.

Fejezzék be az oltásellenes kampányt, az emberélet nem politikai kérdés!

- szólította fel az ellenzéki képviselőket Kocsis Máté.

kocsis-mti
Kocsis Máté (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára arról beszélt, hogy a magyar baloldal "oltásellenes", a magyar baloldal szerint nem kell oltás az embereknek. Idézte a Momentum szóvivőjét, aki szerint az unió tagjaként együtt kell beszerezni az oltóanyagot. Ez szerinte azt jelenti, hogy ha baloldali vezetése lenne Magyarországnak, akkor a baloldal nem tenne semmit, függetlenül attól, hogy nem jön elég oltóanyag. Miért nem akarnak segíteni a magyar embereknek? - tette fel a kérdést.
    
Hazugságnak minősítette Gyurcsány Ferenc DK-elnök kijelentését arról, hogy nem érkezett meg minden dokumentáció a kínai készítményhez.

Hollik István (KDNP) arról számolt be, hogy Magyarország élen jár az átoltottságban az Európai Unióban. Bár fontos szempont ebben az oltások iránti bizalom, azt a baloldal szerinte próbálja aláásni, bizonytalanságot keltve egyes vakcinákkal szemben. Az ellenzék tudja, hogy a kínai vagy az orosz vakcina biztonságot jelent, mégis azt javasolják az embereknek, hogy csak olyan oltást fogadjanak el, amelyet az unió is jóváhagyott - jelentette ki.

 

Ellenzék: A kormány hazudik és visszaél az emberek bizalmával


Ez a törvényjavaslat így egy hazugság, nem lehet megszavazni - mondta Harangozó Tamás (MSZP), aki szerint az előterjesztés célja az is, hogy "politikailag is mondja ki a parlament, hogy minden rendben volt" az előző időszakban a kormány intézkedéseivel.

 

Harangozó Tamás arról beszélt: az ápolók és nővérek azonnali bérrendezésére, a vakcinák transzparens és tisztességes kommunikációjára, átlátható, normális oltási tervre, a "lezárt szektorokban" dolgozók bérének 80 százalékának kifizetésére volna szükség, hozzátéve, utóbbira most nyílt meg egy egymilliárd eurós uniós alap.

harangozó-mti
Harangozó Tamás (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Jakab Péter, a Jobbik elnök-frakcióvezetője arról beszélt napirend előtt: kormányoldalon visszaélnek az emberek bizalmával, hiszen miközben a járványügyi intézkedések enyhítéséről indult konzultáció, Mészáros Lőrinc szállodája már nyitóbulit szervez. Hangsúlyozta: ellenzéki oldalról tavaly ugyan megszavazták a felhatalmazási törvényt, de a kormány "piszkosul" visszaélt ezzel, és a pénz 80 százalékát nem válságkezelésre, hanem saját magára költötte.    
    
Kifogásolta, hogy "az ország nagycsoportos miniszterelnöke" egy-másfél évtizedes idézeteket hoz fel a parlamentben érvként, miközben "válságkezelés helyett az alaptörvénnyel meg a választójogi törvénnyel szórakozgatnak" és nem tudnak ellenállni a lopásnak.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló