2023. szeptember 21., Máté Mirella

Mindenki ügye

#nemzeti konzultáció

A kormány szerint már csak 1,4 millióan vagyunk, mi magyarok, de legalább 97 százalékunk a szankciók ellen konzultált

Csarnó Ákos - MTI 2023.01.14. 14:02

Azok ellen, amiket egytől-egyig megszavazott Orbán Viktor.


A kormány összesítette a nemzeti konzultáció eredményeit, és ezek egyértelműek: a magyarok 97 százaléka (1,4 millió lenne a teljes magyarság? A Szerk.) elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat - jelentette be szombaton a magyar kormány hivatalos Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Közölte, az Ukrajna megtámadása miatt Oroszországra kivetett szankciók a háborút nem állították meg, Európának viszont rendkívüli gazdasági nehézségeket okoztak és okoznak.

 

A magyarok (tehát mi mind 1,4 millióan? A Szerk.) elsöprő többséggel elutasítják az olajszankciókat és a tervezett gázszankciókat, mint ahogy a nukleáris energiára vonatkozó korlátozásokat is - ismertette.

 

Az eredmények alapján a konzultáció kitöltői egyértelmű nemet mondanak azokra a szankciókra is, amelyek tovább növelik az élelmiszerárakat vagy éppen az európai turizmusra raknak további terheket - tette hozzá.

 

Szentkirályi Alexandra kiemelte: az Európai Unióban a magyar kormány kérdezte meg először az állampolgárokat a szankciókról (miután a senkit se kérdezve 9 szankciós csomagot is megszavazott Orbén Viktor? A Szerk.)

 

"A konzultáció eredménye irányadó a magyar közéleti szereplők számára, és azon leszünk majd, hogy Brüsszelben is meghallják azt" - fogalmazott. Hozzáfűzte: erre azért is nagy szükség van, mert a szankciós politika felülvizsgálata helyett új szankciókat akarnak bevezetni.

 

Szentkirályi Alexandra a kormány nevében köszönetet mondott annak a csaknem 1,4 millió embernek (tehát az összes magyarnak? A Szerk.), aki a konzultáció során elmondta a véleményét.

 

A részletes eredményeket rövidesen közzéteszik a kormány hivatalos Facebook-oldalán - közölte.

 

"A konzultáció üzenete világos: felül kell vizsgálni a brüsszeli szankciós politikát. Nem tévútra vezető szankciókra, hanem mielőbbi béketárgyalásokra van szükség. A magyar kormány azon lesz, hogy érvényt szerezzen ennek" - összegezte Szentkirályi Alexandra.

 

indexkép: Magyarország kormánya / Facebook

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló