2024. június 16., Jusztin

Mindenki ügye

#benzin #gázolaj #benzinár

A kormány már vizsgálja az üzemanyagárak befagyasztásának a lehetőségét

Fehér Buda 2021.10.27. 09:26

Orbán Viktor szerint azonban nehéz lenne visszajönni a befagyasztásból.

Nem zárta ki az üzemanyagárbefagyasztás lehetőségét Orbán Viktor a parlamentben a jobbikos Dudás Róbert kérdésére, írja a Népszava. Orbán észszerűnek nevezte az "ellenzéki felvetést", és elmondta, hogy az EU egy hónapra engedélyez ilyen lépéseket. A kormányfő viszont kiemelte, hogy ha a befagyasztás alatt tovább drágulnak az árak, akkor

a feloldáskor hirtelen ugorhatnak hatalmasat a tarifák,

tehát nagyon nehéz lenne visszajönni a befagyasztásból.

benzinkut
Fotó: MTI

 

Orbán azt is elmondta, hogy folyamatosan nyomon követik az EU-s árak ingadozását, szerinte az Unión belül már 7-800 forintos literárakkal találkozni. A Népszava szerint egyébként ezt a határt egyelőre még csak a holland kutakon ugrották meg, Magyarország a jelenlegi árakkal a középmezőnybe tartozik. Orbán szerint megoldás lehetne még a minimálbéremelés is, ami után elbírnák a hazai tárcák a magasabb árakat.

 

Dudás indítványozta a jövedékiadó-csökkentést is, amit Orbán még 2004-ben, ellenzékiként nyújtott be. A kormányfő értelmezhetetlennek és támogathatatlannak nevezte a felvetést, Orbán emelett jövedékiadó-mérséklésként állította be azt az öt éves szabályt, miszerint 50 dolláros negyedéves nyersolaja átlag felett eredeti szintjére csökkentik vissza az üzemanyagok jövedéki adómértékét. 

 

A kormányfő viszont elmondta, hogy ez a kísérlet sem vezetett tartós csökkenéshez, viszont szerinte a kérdés "meg sem közelíti" a rezsiköltségek szinten tartásáért folytatott brüsszeli küzdelmeik jelentőségét.

 

A Népszava rákérdezett az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál arra, hogy tervezik-e az árak befagyasztását, tőlük azt a választ kapták, hogy szükség esetén nem zárják ki a beavatkozás lehetőségét. 

 

Via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló