2023. március 30., Zalán

Mindenki ügye

#egri tankerület #tankerület #klik

A Klebelsberg Központ megerősítette, hogy vannak tartozásai a tankerületeknek

Farkas Bazsi 2023.03.10. 10:38

Ezek szerint az egri tankerületben is vannak problémák.

 

Éppen tegnap érkezett 14 milliárd 400 millió forint a rezsi számlák rendezésére.

 

Ahogy arról tegnap az Ugytudjuk.hu beszámolt, lejárt rezsiszámlák álltak sorban az ország összes tankerületénél. Információink szerint január óta áll fenn fizetési nehézség a fenntartóknál, hónapos csúszással tudják csak rendezni a tartozásokat.

 

A rezsi drágulás a tankerületeket is sújtja, mivel a kormány esetükben kivezette a rezsitámogatást, igaz a számlákat a belügyminisztérium rendezi, közvetve.

A tankerületek a Klebelsberg Központnak jelzik a pénzigényüket, a központ pedig már közvetlen kapcsolatban van a minisztériummal.

 

A Klebelsberg Központ megerősítette, valóban vannak lejárt számlák a tankerületeknél. Válaszukat változtatás nélkül közöljük:

2023.03.09-én közel 14,4 milliárd forintnyi rezsitámogatás érkezett a Kormánytól, amit a tankerületi központok számláik kiegyenlítésére használnak fel.

60 napon túli lejárt tartozásállománya a tankerületeknek a tőlük kapott információk alapján 02.28-i fordulónappal összesen 75 millió forint. A tankerületi központok mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztosítsák a megfelelő feltételeket az iskolák működéséhez.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló