2022. augusztus 15., Mária

Mindenki ügye

#rogán antal #völner pál #egyetemi vizsga

A fideszes Rogán Antal kabinetfőnökének egyetemi vizsgáját is intézte a végrehajtók elnöke

Nagy Donát 2022.01.17. 15:03

A Völner-ügy kulcsfigurája egyetemi vizsgákat intézett végrehajtóknak és végrehajtók hozzátartozóinak, így a fideszes képviselővel szoros munkakapcsolatban álló Schadl György például azt is elérte, hogy olyan is átmehessen a vizsgákon, aki ott sincs.

 

A 444 reggel írta meg, hogy Schadl György, az úgynevezett Völner-ügy kulcsfigurája egyetemi vizsgákat intézett végrehajtóknak és végrehajtók hozzátartozóinak, de bebiztosította Rogán Antal kabinetfőnökét, Nagy Ádámot is. Schadl Györgyöt a lap szerint sokan keresték, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák "letételében".

rogán-völner-mti-máthé-zoltán
Rogán Antal és Völner Pál (Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

 

Délután aztán kiderült, hogy a Pécsi Tudományegyetem vizsgálatot indít az ügyben, mivel

hivatás etikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja merült fel. A belső vizsgálat lezárását követően tájékoztatják a közvéleményt. A lehallgatási iratok szerint ugyanis Schadl György május 25-én Mészáros Pál Emillel, a Pécsi Tudományegyetem Büntető és Polgári Eljárásjogi Tanszékének tanársegédjével egyeztetett Rogán kabinetfőnökének aznapi vizsgájáról.

Azt írják, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség szerint Nagy Ádám meg sem jelent a sikeres vizsgán. Ráadásul még a Neptun-rendszerében is Schadl intézte a jelentkezését.

 

Később Schadl és a dékáni hivatal vezetője, Kovács Béla Nagy Ádám jogszociológia vizsgájáról is egyeztetett, mert Rogán kabinetfőnökét váratlanul érte, hogy a vizsga szóbeli lesz. Valamint egy gyakorlati jegyet is lezsíroztak.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Indexfotó: pixabay.com (Képünk illusztráció)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló