2022. augusztus 17., Jácint

Mindenki ügye

#mi hazánk #facebook #dúró dóra

A Facebook törölte a Mi Hazánk oldalát

ugytudjuk.hu 2022.03.29. 16:10

A párt a választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tesz.

 

Feljelentést tesz a Mi Hazánk a választás rendje elleni bűncselekmény miatt, miután a Facebook a választási kampány utolsó hetében törölte a párt hivatalos oldalát – jelentette be az ellenzéki párt elnökhelyettese kedden Budapesten.

 

Dúró Dóra közölte: a Facebook ezzel újabb bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy tudatosan beavatkozik a magyar országgyűlési választásba.

 

A feljelentés mellett bejelentést tesznek a Nemzeti Választási Bizottságnál is, mert példátlannak tartják, hogy egy országos listát állítani képes párt oldalát törli a Facebook a kampány hajrájában – tette hozzá a politikus.

 

Felhívta a figyelmet arra: egy olyan oldalt szüntetett meg a "cenzúra", amelyen keresztül félmillió embert ért el a párt az elmúlt időszakban, vagyis az intézkedés egyértelműen befolyásolni fogja a választás végeredményét.

 

A Facebook megszüntette valamennyi adminisztrátoruk Facebook-profilját is, így munkatársaik a Messenger üzenetküldő appot sem tudják használni – fűzte hozzá.

 

Dúró Dóra azt mondta: a Facebook csupán azzal indokolta a lépést, hogy az oldalon megsértették a közösségi elveket, ám nem jelöltek meg semmilyen, az intézkedést kiváltó konkrét tartalmat vagy posztot.

 

Emlékeztetett arra: az európai parlamenti választási kampány hajrájában Toroczkai Lászlónak, a párt listavezetőjének a 207 ezer követővel rendelkező oldalát törölte a Facebook. Ennyi szavazat európai parlamenti mandátumot is eredményezett volna, vagyis egyértelmű beavatkozás történt a választásba – jelentette ki az ellenzéki politikus.

 

Közlése szerint azóta a párt jelenlegi miniszterelnök-jelöltjének sem a nevét nem írhatják le, sem az arcképét sem jeleníthetik meg, és még a hangja is tiltás alá esik a Facebookon. Ebben a helyzetben Toroczkai László pert indított a Facebook ellen; az első fokú ítélet a jövő hétre várható – mondta Dúró Dóra.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

 

Indexfotó: Soós Lajos / MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló