2022. augusztus 13., Ipoly

Mindenki ügye

#szavazás #völner pál #hivatali vesztegetés #mentelmi jog

A bizottság rábólintott Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztésére, kedden megszavazhatja a parlament


Várható volt a döntés.

Az Országgyűlés Mentelmi bizottsága azt javasolja az országgyűlésnek, hogy függesszék fel a hivatali vesztegetéssel vádolt Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogát. A parlamentben csak kedden szavaznak róla, de a Fidesz már előre jelezte, hogy a kormánypárti képviselők igent fognak nyomni

– értesült a Telex.

 

Mint írják: Völner Pál nem ment el a mentelmi bizottság hétfő déli ülésére, pénteken levélben kérte a bizottság elnökét, hogy döntsenek így.

 

Varga Judit és Orbán Viktor felelősségét is ki kell vizsgálni a Párbeszéd szerint – erről beszélt Kocsis-Cake Olivio, a mentelmi bizottság párbeszédes tagja az ülés után tartott sajtótájékoztatón. Vizsgálni kell szerinte, hogy az igazságügyi miniszter miért pont Völner Pált bízta meg a végrehajtásokkal kapcsolatos területtel és a titkos megfigyelések engedélyezésével. „Völner Pál Varga Judit legfontosabb bizalmasa, legfontosabb jobbkeze volt” – fogalmazott Kocsis-Cake, hozzátéve, az igazságügyi miniszter minden fontos, kényes feladatot a helyettésre bízott.

völner-pál-mti-szigetváry-zsolt-mti
Völner Pál (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Orbán Viktor felelőssége úgy merül fel a Párbeszéd szerint, hogy a miniszterelnök sajtóhírek szerint már jóval korábban értesült az ügyről. Kocsis-Cake azt mondta, vizsgálni kell, hogy miért nem vette el ezt a fontos feladatot Orbán Völnertől, ha már korábban tudta, hogy vaj van a füle mögött.

 

Mint ismert,

Polt Péter legfőbb ügyész múlt kedden kezdeményezte Völner mentelmi jogának felfüggesztését, hivatali vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják a fideszes képviselőt. A megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot fogadott el a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már novemberben letartóztattak. Az ügynek jelenleg tizenkét gyanúsítottja van, közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó-helyettes.

Völner Pál 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral (MBVK) kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos volt, és az ügyészség szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

 

Völner: személyes érdekem, hogy tisztázhassa ártatlanságomat

A Legfőbb Ügyészség indítványa engem érintően számtalan valótlan állítást tartalmaz, melyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fogok reagálni.

A Legfőbb Ügyészség megkeresése nincs teljesen összhangban azzal a közleménnyel, melyet a közvélemény 2021. december 7-én ismert meg" – írta levelében Völner Pál.

 

Hozzátette: ennek ellenére kifejezetten személyes érdeke, hogy a nyomozást folytató hatóság előtt szerepét és ártatlanságát mielőbb tisztázhassa. "Ezért is támogatom feltétel nélkül a mentelmi jogom kiadását.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló