2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#orbán viktor #fizetés #parlament #novák katalin #kövér lászló #orsszággyűlési képviselő

860 ezer forinttal is nőhet Orbán Viktor havi fizetése jövőre

Csarnó Ákos 2022.12.27. 09:43

 

A Fidesz-KDNP négy évvel ezelőtti törvénymódosítása értelmében a parlamenti képviselők alapfizetését az előző évi átlagbér háromszorosában kell meghatározni.

 

A KSH előrejelzése szerint 17,7 %-os lehet az átlagbér emelkedés, így akár 230 ezer forintos fizetésemelésre számíthatnak a parlamenti képviselők 2023-ban – számolta ki az rtl.hu. Orbán Viktor miniszterelnök és a parlament elnöke, Kövér László is jól fog járni, mert a kormányfő bruttó fizetése márciustól 860 ezer forinttal nőhet, míg a parlament elnökének több mint 600 ezer forinttal emelkedhet a bére. Novák Katalin bruttó 4,6 milliót kereshet majd jövőre.

A lap számításai szerint az idei 1 millió 316 ezer forintos képviselői alapbér 2023 márciusától körülbelül bruttó 1 millió 549 ezer forintra nő. A parlamenti képviselők legalább 230 ezer forintos fizetésemelésre számíthatnak, a bizottsági tagságok és az egyéb tisztségek után járó pluszpénzek miatt azonban még több járhat majd és így akár 2 millió 170 ezer forint lehet havonta a járandósága.  

Orbán Viktor kormányfőnek nemcsak a képviselői alapbér jár, hanem a házelnöki tiszteletdíjjal megegyező összeg is, ez utóbbi az alapjuttatás 2,7-szerese. Ez azt jelenti a lap szerint, hogy márciustól a mostani 4 millió 870 ezer forintról bruttó 5 millió 727 ezer forintra nőhet, ami bruttó 857 ezer forintos fizetésemelésnek felelne meg.  

 

indexkép: Warner

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló