2023. december 4., Borbála Barbara

Mindenki ügye

#ksh #statisztika #átlagkereset #központi statisztikai hivatal

511 ezer 400 forint volt a bruttó magyar átlagkereset márciusban a KSH szerint

Fehér Buda/ugytudjuk.hu 2022.05.24. 12:16

Eszerint a nettó átlagkereset 18,1 százalékkal magasabb, mint tavaly.

Márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 511.400 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 352.200 forint volt.

A bruttó átlagkereset 17,5 százalékkal, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 18,1 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban – ismertette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

forint-pixabay-

Az átlagkereset emelkedéséhez elsősorban a már részben előre ütemezett béremelések, a magas nem rendszeres keresetek (prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás), valamint a minimálbér és a garantált bérminimum emelése járultak hozzá. A rendszeres bruttó átlagkereset 459.700 forint volt, 15,5 százalékkal meghaladta a tavaly márciusit.

 

A bruttó kereset mediánértéke 394 500 forintot ért el, 15,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A kedvezmények figyelembevételével számított nettó átlagkereset mediánértéke 273.700 forint volt, 16,5 százalékkal nőtt a tavaly márciusihoz viszonyítva, írja az MTI.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló