2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#nyelvvizsga #idegennyelv #drágulás #nyelviskola

40 százalékkal drágulhatnak a nyelvtanfolyamok az infláció és a rezsiárak miatt

Székely Zoárd 2022.08.30. 10:45

Több nyelviskola is bezárhat.

Több nyelviskola bezárhat, akár 40 százalékkal is drágulhatnak a nyelvtanfolyamok, a nyelviskolákat nemcsak a rezsiárak, hanem az infláció és a KATA-adózás eltörlése is sújtja – számolt be róla az ATV.

Az általános rezsiköltségek, a bérek növekedése amit ugye az infláció gerjeszt, ezek mind mind összeadódva fognak egy olyan emelésben megnyilvánulni, amellyel kapcsolatban hát a nyelviskolák sem boldogok. Akár 30-40%-ban is megemelheti a nyelvtanfolyamoknak a díját

– mondta az ATV-nek Légrádi Tamás a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének az elnöke mondta.

 

A riport szerint a nyelviskolák arra számítanak, hogy szeptembertől csökken a nyelvtanulók száma. Nem csak az áremelkedés miatt, hanem azért is, mert a kormány döntése értelmében az egyetemek saját hatáskörben rendelkezhetnek arról, hogy kötelezővé teszik-e a nyelvvizsgát a diploma megszerzéséhez.

 

Légrádi Tamás szerint ez egy rossz üzenet a társadalom felé, mert a társadalom nagyrésze tisztában van azzal, hogy a nyelvtudás nélkül nem tud boldogulni.

 

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete szerint a nehéz helyzet nyelviskolák bezárásához vezethet és várhatóan rengeteg nyelvtanár is munka nélkül marad majd. Emellett az is komoly problémát jelent szerintük, hogy a magyar lakosság nyelvtudásában nem tud folytatódni az a felzárkózás, ami az elmúlt években elkezdődött.

 

 

Címlapfotó: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló