2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#járványügyi intézkedések #korlátozások #nyitás

4 millió beoltottnál jöhet újabb lazítás: nyithatnak az éttermek, szállodák, mozik

ugytudjuk.hu 2021.04.20. 15:14

Jó hírek a kulturális területen és vendéglátásban dolgozóknak.

Komolyabb nyitás várható, ha elérjük a négymillió magyar beoltottat. A kormányközeli Magyar Hírlaphoz eljuttatott információk szerint a kultúra és a vendéglátás terén várható a nyitás.

 

Eszerint várható a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása, melyeket majd 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni. 18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya sehol, így a családok nem nagykorú gyermekeikkel közös programokon is részt vehetnek, amennyiben a szülők érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

 

A lap szerint ráadásul négymillió beoltottnál a teraszok után már a vendéglátóhelyek belső terei is nyithatnak, melyekben ismét érvénybe lép a korábbi szabály, a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt. 

 

A kormányzati lap szerint a vendéglátóipari egységek látogatásához a kormány nem teszi kötelezővé a védettségi igazolvány meglétét, azok szabadon felkereshetővé válnak a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló