2024. február 24., Szökonap

Mindenki ügye

#szélenergia #megújuló energiaforrás

2016 óta gyakorlatilag tilos szélturbinákat építeni Magyarországon

Pintér Bence 2022.09.28. 17:01

 

Az LMP készen áll arra, hogy az Országgyűlésben vitassa meg a szélerőművek használatának kérdését. Szóvivőjük, Gál József keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: „minden állításunkról meg tudjuk győzni Orbán Viktort”. A politikus azután beszélt erről, hogy a miniszterelnök a hétfői parlamenti ülésen azt mondta: a kormányon belül egyelőre nincsenek meggyőződve arról, hogy szükséges a szélenergia termelésének újraindítása, és szívesen veszi, ha a kérdést az Országgyűlésben vitatják meg.

 

Gál József szerint erre jó alkalom lenne pártja határozati javaslatának megvitatása, amelyben a szélenergiastop feloldását kezdeményezik. Emlékeztetett: 2016 óta lényegében tilos ilyen turbinákat telepíteni, hiszen a szabály szerint település határától 12 kilométeren belül nem állítható fel szélerőmű. Pedig az energiaválságban mindent meg kell tenni az orosz függőség csökkentése érdekében és minél nagyobb arányban kellene megújuló energiákra támaszkodni – érvelt.

 

Az LMP az embereket is arra kéri, hogy mivel „Orbánék csak az erőből értenek”, minél nagyobb számban írják alá a párt erről szóló petícióját - tette hozzá. Idén nyáron ez már sikerült, hiszen több tízezer aláíróval és több ezer tüntetővel megakadályozták az „erdőírtó” rendelet végrehajtását – jegyezte meg.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló