2022. január 18., Piroska

Mindenki ügye

#koronavírus #halál #járványkezelés

18 percenként belehalt valaki a koronavírus szövődményeibe Magyarországon

Székely Zoárd 2022.01.03. 08:41

Ausztriában eközben negyedennyien haltak bele a vírus szövődményeibe.

18 percenként belehalt valaki a koronavírus szövődményeibe Magyarországon 2021-ben – számolta ki az RTL Híradó. Az összesítésben emlékeztetnek rá, hogy tavaly összesen csaknem 30 ezer áldozata volt a járványnak itthon, ez háromszorosa a 2020-as adatoknak.

 

Viszonyításképp: a kormány által sokáig mintának tartott Ausztriában eközben negyedennyien haltak bele a vírus szövődményeibe, ott egy embert átlagosan 13-szor teszteltek tavaly. Nálunk viszont 3 emberből mindössze kettőt teszteltek, és őket is csak egyszer.

Míg 2020-ban másfélszer, tavaly már négyszer annyian haltak meg a vírus szövődményei miatt Magyarországon, mint Ausztriában. 

Falus András immunológus szerint ezt a nagy különbséget elsősorban az okozza, hogy az egészségügy és a magyarok egészsége is sokkal rosszabb állapotban van, mint Ausztriában.

Magyarországon ráadásul jóval magasabb lehet a nem kezelt krónikus betegek aránya, ez pedig egy ilyen járványban – a koronavírus a légzőszervi és a szív-érrendszeri funkciókat is erősen támadja – azonnal érezteti tragikus hatását

– tette hozzá.

 

 

Címlapfotó: MTI/Balogh Zoltán

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló