2024. július 24., Kinga Kincső

Környék ügye

#heves megye #időjárás #zivatar

Zivatar miatt figyelmeztető jelzést adtak ki Heves megyére

2022.08.14. 12:34

Az ország nagyobb részén csapadék nem várható, inkább csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar.

Országszerte figyelmeztető jelzést adott ki zivatar miatt vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország nagyobb részén csapadék nem várható, inkább csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar – olvasható az előrejelzésben.

Délután, este – nagyobb eséllyel északnyugaton, illetve az Északi-középhegységben és az Alföldön – helyenként valószínű zivatar kialakulása. A zivatarokat átmeneti intenzív csapadék, kisebb méretű jég, egy-egy helyen 60 km/h feletti szél kísérheti.

Emellett a fátyol- és gomolyfelhő-képződésen túl általában többórás napsütés valószínű, de főként a reggeli, délelőtti időszakban erősebben felhős, borult tájak is előfordulhatnak – nagyobb eséllyel a déli és nyugati megyékben. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül, majd napközben ott is mérséklődik a légmozgás. A zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat.

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 32 fok között valószínű. Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

 

 

Címlapfotó: MTI/Varga György

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló