2022. május 27., Hella

Környék ügye

#egerplusz #eger #busz #volánbusz

Több tucat új busz járhatja Heves megye útjait

Barna Benedek 2021.10.05. 16:58

A korszerű járművek egyenként 75 utas szállítására alkalmasak.

 

Júliusban érkezett 6 új csuklós jármű után ezúttal 37 darab szóló autóbusz kezdhette meg szolgálatát Heves megyében, miután kedden átadták őket az egri buszpályaudvaron.

 

Az egerhirek.hu beszámolója szerint dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott az átadón arról beszélt, hogy régen várt minőségi fejlesztések kezdődtek meg a közösségi közlekedésben és a térségében járó helyközi, távolsági illetve helyi buszok korszerűsítése kihat az itt élők életminőségére, a munkaerő mobilitására is.

 

 

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója azt is elmondta, hogy a most csatasorba álló 37 buszt később további 3 környezetkímélő, kényelmes és korszerű jármű követi. "A most érkezett autóbuszoknak köszönhetően a térségben közlekedő helyközi járműállomány átlagéletkora további 2 évvel csökkent, és éves szinten csaknem 5,2 millió utas számára biztosítunk még kényelmesebb utazást" – fogalmazott.

 

Az átadott Credobus Econell 12 típusú, 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronként 1 USB-csatlakozóval a mobil elektronikai eszközök töltésére. A járműveket a minél kevesebb károsanyag-kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO 6 előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

A modern járművekkel utasok Heves megyében az Eger-Heves-Jászberény, Eger-Sirok-Bükkszék-Pétervására, Eger-Sirok-Recsk-Mátraballa,  Eger-Noszvaj-Bükkzsérc, Eger-Ostoros-Novaj, Eger-Noszvaj-Szomolya, Eger-Kerecsend, Eger-Sirok-Recsk-Parádsasvár, Eger-Andornaktálya-Mezőkövesd, Eger-Füzesabony-Szihalom-Egerfarmos, Eger-Szarvaskő-Bélapátfalva-Balaton, Eger-Bekölce-Borsodnádasd, Eger-Miskolc, Eger-Füzesabony-Tiszanána-Sarud, Eger-Egerszólát, Eger-Füzesabony-Poroszló-Tiszafüred, Eger- Verpelét-Feldebrő-Kál-Kápolna, vá, Eger-Kerecsend-Kál-Erdőtelek-Heves-Pély, Eger-Heves-Szolnok, Eger-Egercsehi-Bekölce, Eger-Hevesaranyos, Eger-Gyöngyös, Gyöngyös-Hatvan, Gyöngyös-Mátraszentimre-Pásztó, Gyöngyös-Mátraháza-Kékestető, Gyöngyös-Vámosgyörk-Heves, Gyöngyös-Karácsond-Heves, Gyöngyös-Adács, Gyöngyös-Jászárokszállás, Nagyréde-Gyöngyös-Mátrafüred, Erdőtarcsa-Hatvan, Buják-Hatvan, Ecséd-Hatvan—Balassagyarmat, Ecséd-Hatvan- (Budapest), Hatvan-Szolnok autóbuszvonalakon találkozhatnak.

(Indexkép forrása: Heves Megyei Kormányhivatal / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló