2024. február 24., Szökonap

Környék ügye

#gyöngyös #sztrájk #béremelés #gyár #b. braun medical

Visszamenőleg is megkapják a kiharcolt béremelést a B. Braun gyöngyösi gyárának dolgozói

Nagy Donát 2021.05.05. 10:56

Sikerült közös nevezőre jutni.

Kedden a Vasas Szakszervezet és a B. Braun vezetése hivatalosan is aláírta a bérmegállapodást, melynek eredményeként a munkatársak legkésőbb május 15-ig megkapják az év elejéig visszamenőleg érvényes fizetésemelést – számolt be a heol.hu.

Fotó: MTI / Komka Péter

A bérmegállapodásnak megfelelően az órabéres munkavállalók 69 százaléka 8 százalékos alapbéremelést kap, így ők túlóra nélkül bruttó 384 ezer 707 forint jövedelemben részesülhetnek egy ledolgozott hónap után. Az egyre magasabb bérkategóriák felé haladva csökken az emelés mértéke; az órabéres munkatársak további 26 százaléka számára 6 százalékos, és a maradék 5 százalék számára pedig (akiknek alapbére bruttó 458 ezer 000 forint feletti) 4 százalékos béremelést ad a vállalat.

A mai napon egy hosszú, kihívásokkal teli egyeztetés végéhez értünk, amely folyamat nagyon tanulságos volt minden résztvevő számára

– nyilatkozta Horn Péter, a B. Braun-csoport vezérigazgatója béremelés kapcsán, majd hozzátette:

A vállalat vezetésével igyekszünk a megszerzett tapasztalatokat felhasználni a jövőben, hiszen munkavállalóinkkal együtt közös célért dolgozunk, hogy újra növekedési pályára állítsuk a gyöngyösi gyárat, és stabil munkahelyet biztosítsunk munkatársainknak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a bértárgyalások elhúzódása miatt nemrég különleges sztrájkot is indítottak a dolgozók a gyöngyösi B. Braun Medical gyárában. Ezt követően tett március végén újabb béremelési javaslatot a cég.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló