2021. augusztus 6., Berta Bettina

Környék ügye

#gyöngyös #hiesz györgy #gázrobbanás #lakók

Visszaköltözhetett a lakók egy része a robbanásban megrongálódott gyöngyösi házba

2021.01.09. 14:15

Az önkormányzat térítésmentes bérlakást biztosít azok számára, akiknek még zajlik a lakásuk rendbetétele.

A gázrobbanást követő harmadik napon a gyöngyösi, 24 lakásos társasház 16 lakását pénteken kora délután birtokba vehették a lakók, miután az ingatlanban átvizsgálták a közműveket, és az épületet a statikus is rendben találta - írta a Gyöngyös.hu.

 

A lakókat pénteken kora délután Juhászné Csulák Ildikó, a társasház kezelésével foglalkozó ÉMSZI Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta, hogy a Verseny utca 8. szám alatti, második emeleten felrobbant lakás, valamint az alatta és a fölötte lévő ingatlan lakhatatlanná vált. Az épület detonációval sújtott szárnyában lévő további öt megrongálódott lakásba a helyreállítás után térhetnek vissza a lakók. Ezek a lakások biztonságosak, ám az oltás miatt beáztak, illetve a robbanás okozta légnyomás, a tűz, a füst és a korom kárt okozott bennük.

 

A társasház és a megrongálódott lakások teljes helyreállítása hosszú időt vesz igénybe. A házkezelő társaság egyelőre a robbanás miatt kiszakadt lépcsőházi üvegablakokat OSB lapokkal pótolta, és egyebek között gondoskodott arról, hogy a közüzemi szolgáltatók által biztosított infrastruktúra biztonságosan működjön az ingatlanban. A társasház robbanással érintett szárnyában szinte kivétel nélkül minden nyílászáró megsérült. A lakásokban lévő ingóságok védelme érdekében a városrendészet munkatársai, valamint a polgárőrök továbbra is gondoskodnak a társasház őrzéséről.

 

gyöngyös_tűz_agriatv1

 

A lakók tájékoztatásán részt vett Hiesz György polgármester is, aki elmondta: az önkormányzat továbbra is segítséget nyújt a bajba jutott károsultaknak.

Mint ismert, az önkormányzat már a tragédia hajnalán 25 lakó átmeneti elhelyezéséről gondoskodott az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében, és még szerdán rendkívüli gyorssegélyt adott a város a segítséget igénylőknek. A polgármester kiemelte: miután a lakástulajdonosok megkapják a biztosítóktól a kárfelmérés eredményét, további önkormányzati támogatásra is igényt tarthatnak. A felújítandó lakások lakóinak pedig továbbra is térítésmentesen biztosít önkormányzati bérlakást a város mindaddig, amíg az ingatlanok helyreállítása meg nem történik.

 

Hiesz György hozzátette: aki segíteni szeretne a károsultakon, az önkormányzat Raiffeisen Banknál vezetett, a károsultak megsegítésére szolgáló számlához tartozó 12001008-01519125-00800004 számlaszámra utalva megteheti. A közleményben a Verseny utcai robbanás megjelöléssel lehet pénzadományokat felajánlani.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló