2023. március 30., Zalán

Környék ügye

#m3-as autópálya #közlekedési baleset #magyar közút

Videón, ahogy egy autós belehajt az M3-ason feltorlódó kocsisorba

Barna Benedek 2022.07.06. 14:00

Hiába jeleztek többen is a vészvillogóval.

 

Rövid videót tettek közzé a Magyar Közút Instagram-oldalán egy június 24-én történt esetről, amikor egy autós belement az M3-ason araszoló sor végébe.

 

Mint írták, aznap az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán több tíz kilométeres torlódás alakult ki a folyamatos balesetek miatt. Az egyik nyomán az 57-es kilométerszelvénynél lelassult a forgalom, voltak, akik szépen lassítottak, használták a vészvillogót, hogy figyelmeztessék a mögöttük lévőket. Ekkor azonban a belső sávban nagy tempóval érkezett egy autó, ami már nem tudott volna megállni, ezért az előtte haladó elrántotta a kormányt és a külső sávba ment, a másik autó viszont így nekiment a belsőben álló járműveknek.

 

A balesetet szerencsére mindenki túlélte, ugyanakkor a Közút a bejegyzésben figyelmeztetett:

Az ilyen esetek mutatják azt, mennyire fontos, hogy nagyon figyeljük a forgalmat, tartsunk megfelelő követési távolságot és ha azt tapasztaljuk, hogy az előttünk haladó járművek sebessége jelentősen csökken, akkor azt reagáljuk le megfelelően, , tartsunk még nagyobb követési távolságot, figyeljük az előjelzéseket, csak a vezetésre koncentráljuk, és persze a sebességhatárok betartása is fontos!

Az ütközésről készült felvétel alább megtekinthető:

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló