2021. október 26., Dömötör

Környék ügye

Egerszóláton, majd Verpeléten is feltűnt már az Egerszalók környékét járó medve – FOTÓK

2019.11.30. 00:00

Hamarosan távozni fog az állat a térségből a szakemberek szerint, de addig óvatosnak kell lennünk.

 

Újabb bejegyzéseket tett közzé Facebook-oldalán az egerszalóki polgárőség a település környékén felbukkant medvéről. A poszt szerint szeptember 21-én, azaz hétfőn, 23:15 óra körül a szalóki tó egerszóláti oldalán látogatott meg a maci egy magányos horgászt.

 

"Közvetlen találkozásra most sem került sor, így kétséget kizáróan nem állapítható meg, hogy valóban medve jelent meg, viszont a randi másik részesének elmondása szerint a hangokból egyértelmű volt és életre szóló "élményt" jelentett számára, melyet az autójában remegve élt át." - fogalmaztak a polgárőrök.

 

A medve bizonyíthatóan már legalább egy hónapja Egerszalók, Egerszólát és Verpelét határát járja. Az alábbi kamerafelvételeket Verpelét közelében készítették róla még augusztus 23-án.
 
 
 

 

 

"Ismételten és nyomatékosan kérünk mindenkit a körültekintő, óvatos magatartásra. Ez számunkra most egy új élethelyzet, melyhez szükséges alkalmazkodnunk. Megijedni, pánikolni nem kell, a medve is a természet része, csak mi, itt nem szoktunk hozzá! A szakemberek véleménye szerint ezen a területen nincs megfelelő élettere, így előbb, utóbb távozni fog. Addig óvatosan!" - zárult az egerszalóki polgárőrök közleménye.

 

Újra felbukkant az Egerszalók környékét járó medve: éjszaka horgászók hallották a brummogását

A napokban már Demjénben is látták a nyomait. Portálunk is hírt adott róla néhány napja, hogy medve járt Egerszalókon. A Bükki Nemzeti Park munkatársai szerint a lábnyomok alapján egy kisebb termetű példányról van szó.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló