2024. július 25., Jakab Kristóf

Környék ügye

#választás 2022 #gattyán györgy #mátészalka #roland alex

Végig volt kamuzva a Gattyán-párt jelöltjének ajánlóíve Mátészalkán

Nagy Donát 2022.02.22. 09:54

Az 576 leadott ajánlásból csupán 148 volt érvényes.

Az ajánlásoknak mindössze negyede volt érvényes Gattyán György pártja, a Megoldás Mozgalom (MEMO) képviselőjelöltjénél Mátészalkán, ezért a helyi választási bizottság elutasította Roland Alex nyilvántartásba vételét – derült ki a mátészalkai önkormányzat honlapján közzétett hétfői keltezésű határozatból, amit a 24.hu vett észre. 

A határozat szerint a jelölt hiába gyűjtött össze 576 ajánlást, abból mindössze 148 lett érvényes. Mint kiderült, többszörös ajánlás miatt 3, „egyéb okból” pedig 425 ajánlásról állapították meg, hogy érvénytelen.

A határozat szerint Roland még február 12-én igényelt kétszáz ajánlóívet, majd a törvényes határidőn belül, február 17-én be is nyújtott 72 darab kitöltött ajánlóívet. Miután a helyi választási iroda vezetőjének helyettese a jelölt saját kérésére még aznap tájékozatta Rolandot az eredményről, ő másnap újabb kétszáz ajánlóívet igényelt.

ajanloiv2
Illusztráció, fotó: Beliczay László / MTI

 

Noha a jelölt nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottság hétfői határozatában megtagadta, a Nemzeti Választási Iroda honlapján hétfőn este még szerepelt a neve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. számú egyéni választókerületi jelöltjeként.

A fiataloknak jövőképet, az időseknek biztonságot az fog adni, hogy a magyar nép végre felismeri azt, hogy a belviszály a tűzvész, és a jólét az erdő

– írta Roland Alex anno a Gattyán-párt jelöltjeit bemutató honlapon a bemutatkozásához.

 

A helyi választási bizottság határozata nem jogerős, ellene három napon belül még fellebbezést lehet benyújtani.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló