2021. május 11., Ferenc

Környék ügye

#heves megye #időjárás-jelentés #elsőfokú figyelmeztetés #zivatar

Vasárnap leszakadhat az ég: zivatarokra figyelmeztetnek Heves megyében

2021.04.25. 07:24

Villámlás és jégeső is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap szakadozott felhősáv vonul délkelet felé, így a Dunától keletre számíthatunk több felhőre, a Dunántúlon viszont a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható.

 

Elsősorban az ország északi, északkeleti harmadán, illetve az Alföldön valószínű többfelé zápor, zivatar, de helyenként másutt is előfordulhat záporos csapadék. Főként az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében megerősödik az északnyugati szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 20 fok között valószínű északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 3 és 12 fok közé hűl le a levegő.

 

A várható zivatarok miatt egyes területekre, köztük Heves megyére is elsőfokú figyelmzetetést adtak ki. Mint írják, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

4-25-zivatar

(Indexfotó: Komka Péter / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló