2023. szeptember 22., Móric

Környék ügye

#eger #heves megye #heves megyei rendőr-főkapitányság

Új vezetője van a Heves megyei rendőrségnek

Barna Benedek 2022.06.30. 16:50

A mostanáig a megyei rendőr-főkapitányság élén álló Czinege Lászlót Borsodba küldte Pintér Sándor.

 

Új megbízott rendőrfőkapitánya van Heves megyének – adta hírül a police.hu.

 

Mint írták, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot eddig vezető Czinege László rendőr dandártábornokot Pintér Sándor belügyminiszter 2022. július 1-jei hatállyal Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitánnyá nevezte ki, míg Heves megye rendőrfőkapitányi feladatának betöltésével Nagy Zsolt rendőr ezredest bízta meg, aki mostanáig a megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes volt.

heves06301_0
Czinege László átadta a főkapitányi csapatzászlót Nagy Zsoltnak (Fotó: police.hu)

Az Eger Hírek beszámolója szerint Czinege Lászlótól csütörtökön, a Megyeháza dísztermében tartott ünnepi állománygyűlésen köszöntek el, megköszönve közel tízéves munkáját a Heves megyei rendőrség élén.

heves06302
Nagy Zsolt Heves megye új megbízott rendőrfőkapitánya (Fotó: police.hu)

Az eseményen részt vett az országos főkapitány, Balogh János rendőr altábornagy, valamint a parancsnoki állomány és a megyei társszervek is. A Heol cikke szerint az állományülésen Ignácz Balázs kormánymegbízott a kormányhivatal emlékérmével ismerte el Czinege László munkáját.

 

Több magas rangú rendőrségi vezetőt is lecseréltek

 

Egyébként nem csak a hevesi és a borsodi rendőrség élén történt változás: a 24.hu a Belügyminisztérium közleményét idézve azt írja, Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön indokolás nélkül visszavonta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója, Opauszki András ezredes kinevezését, és a helyére július 1-től Jeney Áron alezredest nevezte ki. Mint a 24.hu cikke megjegyzi: Opauszkit nem egészen egy évvel ezelőtt, tavaly szeptember elsejével nevezték ki az NNYI igazgatójának, elmozdítása tehát váratlan lépés.

 

Az eddigi Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitány, Kiss Attila vezérőrnagy – akinek a helyére Czinege László érkezett – péntektől már a Belügyminisztérium Rendészeti Államtitkárságán lát el kabinetfőnöki feladatokat.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló