2023. szeptember 25., Eufrozina Kende

Környék ügye

#heves megye #katasztrófavédelem #mentés #quad

Új quad segíti a nehéz terepeken a Heves megyei önkéntes mentőcsoportot (FOTÓK)

Barna Benedek 2022.07.02. 12:00

Húsz négykerekűt szerzett be a katasztrófavédelem, az egyik jármű szűkebb hazánkba került.

 

A katasztrófavédelem a közelmúltban húsz felső kategóriás quadot és hozzájuk tartozó utánfutót szerzett be önkéntes mentőszervezetek számára. A járműveket a napokban adták át, húsz szervezet kapott egyet-egyet, köztük egy Heves megyei csoport is – számolt be honlapján a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Közleményük szerint a most átadott eszközöket az EU "Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása" elnevezésű projekt keretében vásárolták. A beszerzés összesen több mint bruttó 146 millió 667 ezer forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg, a projekt teljes költségvetése pedig 2 milliárd 300 millió forint.

62bec1f8a67d65-59836531

A projekttel erősödik az önkéntes mentőszervezet mentési és beavatkozási képessége, a járművel szélsőséges időjárási és terepviszonyok között is képesek beavatkozni, illetve az önkénteseket és a szükséges eszközöket a kárhelyszínre szállítani"

– derült ki a katasztrófavédelem közleményéből.

62bec1f80dd3c6-73172327

Heves megyében a Bélkő Járási Mentőcsoport eszközállománya bővült egy quaddal.

 

A járművet a mentőszervezet képviseletében Sas István, a Bélapátfalvai Önkétes Tűzoltó Egyesület parancsnoka vette át csütörtökön.

62bec1f765f207-25577416

A quadok elsősorban terepen történő felderítésre, illetve eszközök, berendezések szállítására alkalmasak. Gyorsak, jól bírják a nehéz terepviszonyokat, használhatóak homokzsákok szállítására, de szükség esetén a nagyobb járművekkel megközelíthetetlen, fákkal, avarral borított területeken bajbajutottak mentésénél is alkalmazhatóak. Képesek szinte járhatatlan utakon való közlekedésre, be lehet jutni velük például elzárt településekre, és segítségükkel életet és vagyont lehet menteni. 

(Fotók: Sas Ádám tűzoltó százados / Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló