2021. augusztus 6., Berta Bettina

Környék ügye

#felsőtárkány #fesztivál

Idén Felsőtárkány mellé költözik a különleges összművészeti fesztivál, az UbikEklektik

Barna Benedek 2021.07.20. 16:28

Valamennyit már felfedtek abból is, mivel várják a látogatókat.

 

Idén hatodik alkalommal rendezik meg az UbikEklektik történet-vezérelt, interaktív összművészeti fesztivált, amely a párhuzamosan élő underground kultúrákat köti össze. Az egyedülálló rendezvénynek most először Felsőtárkány mellett kap helyet alig több, mint egy hónap múlva, augusztus 25-29. között. A szervezők a teljes programot egyelőre nem osztották meg, de már felvillantottak egy-két érdekességet. 

V_Ubik_foto_Munkacsy_Barbara_ DSC07641

Mint írták, az idei UbikEklketik különleges központjában, a Piactéren a látogatók, miközben finom falatokat esznek és izgalmas butikok termékeit nézegetik, különböző workshopokba kapcsolódhatnak bele, előadásokat hallgathatnak meg és performanszokat élhetnek át.

 

Ilyen lesz például a Fiatal Képzőművészek Stúdiója tagjainak kifejezetten Ubikra készült performansza, vagy Boka Gábor közösségi színházi előadása, amibe bevonják majd a látogatókat is. Lesz itt kovácsműhely és egy műanyagkupakokat újrahasznosító karabiner- és grinder-öntő üzem is. A belga Eventsure művészeti kollektíva saját sátortáborral készül a fesztiválra, ahol az átlényegülés és az átváltozás kultúrájáról adnak majd elő. Aki pedig a virágokat szereti, a Méhkaptár-show keretén belül a méhészet és a mézkészítés alapjaival ismerkedhet majd meg.

V_Ubik_foto_Munkacsy_Barbara_DSC08065

A szokásaikkal ellentétben, miszerint kétszer nem hívnak meg zenekarokat, idén rendhagyóan a kedvenceik térnek majd vissza a két élőzenei és három elektronikus zenei helyszínükre. A teljes lineup-jukat a Slack csatornájukon tudjátok megkíváncsiskodni, de annyit azért elárultak a szervezők, hogy ott lesz – elmaradhatatlanul – a Bohemian Betyars, lesz neo-dada Tudósok, a hódító Decolonise Your Mind Society és a sodró Freakin Disco is, az elektronikus vonalról pedi Deva és iamyank is felbukkan majd az éjszakában. 

 

A fáradt Ubikvándorok a természetből merítkezve feltöltőthetnek majd napközben az Erdőfürdőzés során, ahol szedhetnek gyógynövényeket és megtanulhatják a madárgyűrűzést is. Több infóért érdemes a Slack csatornájukhoz csatlakozni.

 

Aki kedvcsinálóra vágyik, nézze meg az alábbi videót a tavalyi alkalomról:

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló