2024. július 23., Lenke

Környék ügye

#baleset #katasztrófavédelem #tűzeset

Tragikus balesetnél, szabadtéri tűzesteknél avatkoztak be a tűzoltók


Hétvégén 9 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 4 tűzesetet és 2 műszaki mentést 9 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

 

Szombati kiemelt események:

 

Délelőtt egy korábbi tűzeset miatt füstölt egy tábla műanyag tartója az út szélén Csány és Atkár között. A hatvani hivatásos tűzoltók vízzel oltották el a tüzet. 

 

Száz négyzetméternyi száraz növényzet égett délelőtt Dormándon, a Honvéd útnál. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Délután nyolcszáz négyzetméteren égett gazos terület és egy szalmabála Hevesen, a Cseplye utcában. A város hivatásos tűzoltói két gépjárművel vonultak ez esethez, majd vízsugarakkal oltották el a lángokat.

 

Este száraz fű és fadarabok égtek a Kerekharaszt és Heréd közötti út mellett. A száz négyzetméterre kiterjedt tüzet a hatvani hivatásos tűzoltók oltották el. 

 

Vasárnapi kiemelt események:

 

Halálos vonatgázolás történt délelőtt Poroszló térségében. Az eset miatt a szerelvény nem tudott továbbmenni, a tiszafüredi hivatásos tűzoltók csaknem ötven utasnak segítettek átszállni a mentesítő vonatra. 

 

Hét személyautó ütközött délután az M3-as autópálya 72-es kilométerénél, Atkár közelében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. Az autókban összesen tizenheten utaztak, egy utas olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem lehetett megmenteni, egy ember súlyos, négy pedig könnyű sérüléseket szenvedett. 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló