2021. június 13., Antal Anett

Környék ügye

#bátor #muskátli

Örökbe fogadható muskátlikkal varázsolták vidámabb hellyé Bátort – FOTÓK

Nagy Donát 2021.05.31. 09:33

A helyi lakosok is kivették a részüket a település megszépítéséből.

Különleges módon virágosítottak az önkéntesek Bátorban: a villanyoszlopokra szerelt virágtartókban lévő muskátlikat a helyi lakosok „örökbe fogadhatták”, vagyis vállalták azok gondozását, így véve le a terhet az önkormányzat válláról, miközben tovább szépült a település, szól a közleményük.


A „Bátor a bátraké! – Tudatosan a környezetünkért” projekt keretében ugyanis közel félmillió forintos támogatást nyert el a Bükki Nemzeti Park határán fekvő festői település a MOL Alapítvány Helyi Érték Programjában a Kaptárkő Egyesülettel. 

muskatli-3

A program részeként az önkéntesek népi motívumokkal díszített köztéri szemeteseket építettek, fotópályázatot írtak ki és fotókiállítást szerveztek Bátor és környékének természeti szépségei, kulturális látnivalói, épületei, állat- és növényvilága címmel, a projekt lezárásaként pedig 32 dupla virágtartót helyeztek el, így virágosítva fel a települést.

Bár a járványhelyzet miatt a projektünket többször is módosítani kellett, nagyon boldogok vagyunk, hogy végül sok lelkes felnőttet és gyermeket sikerült megmozgatnunk, akár a köztéri szemetesek építéséről és dekorálásáról, akár a muskátlik kihelyezéséről és örökbe fogadásáról legyen szó. Fontos, hogy az emberekben tudatosítsuk, hogy ilyen látszólag apróbb tettekkel is mennyi mindent tehetnek a településükért, környezetükért, ahol élnek

– mondta el Havasi Norbert, a Kaptárkő Egyesület elnöke.

ultetes-1

Kovács Réka, aki édesanyjával és testvérével nagy segítséget jelent egy-egy ilyen közösségi alkalom során, így vélekedik:

Amint kihelyezték a festett kukákat, valamint az oszlopokra a muskátlikat, sokkal vidámabb és színesebb lett a falunk. A falu lakóit összekovácsolta és a gyerekeknek is szórakoztató volt a kukák készítése, festése.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló