2024. május 28., Emil Csanád

Környék ügye

#fejlesztés #maklár #bosch

További fejlesztést tervez a Bosch Makláron, 180 új munkahely jöhet létre

Barna Benedek 2021.07.16. 16:16

Állami támogatást is kap a beruházásokhoz a cég.

Tovább fejleszti maklári üzemét a Bosch Automotive Steering Kft.; az 52,5 milliárd forintba kerülő három beruházásnak köszönhetően 180 új munkahely jön létre, a fejlesztéshez a kormány 12,250 milliárd forint kormányzati támogatást nyújt

– mondta a külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón pénteken Budapesten az MTI beszámolója szerint.

 

Szijjártó Péter kiemelte:

ezek a beruházások felölelik a Bosch teljes működési struktúráját a kutatás-fejlesztéstől a termelésig; az újgenerációs elektromos kormányművek gyártása is Maklárra kerül. A miniszter ezt fontos lépésnek nevezte az önvezető autózás irányába, és megjegyezte, hogy a beruházások a magyar autóipar új korszakra történő átállásához is jelentős segítséget biztosítanak. A cég új szolgáltatóközpontot is létrehoz, amely globális feladatokat fog ellátni Makláron.

DSZZS20210716014

A miniszter hangsúlyozta, hogy a Bosch az egyik legnagyobb Magyarországon működő vállalat, 15,5 ezer embernek ad munkát az ország több helyszínén. A német tulajdonú vállalatok alkotják a legnagyobb beruházói közösséget az országban továbbra is, a kétoldalú kereskedelmi forgalom 16 százalékkal nőtt idén az első 4 hónapban, a magyar export pedig 19 százalékkal bővült Németország irányába.


Michael Zink, a Bosch Automotive Steering Kft. műszaki ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy a három, a cég jövőjét meghatározó beruházás egyszerre erősíti a vállalat jelenlétét Magyarországon és járul hozzá szerepének megerősítéséhez a járműiparban. Évente 3 millió kormányrendszert szállítanak több mint 100 gyártónak, ezekkel a beruházásokkal pedig megduplázzák a gyártási volument a következő öt évben – ismertette.

 

A beruházások szavai szerint a jövő autóiparának kiszolgálására készítik fel Maklárt, hozzájárulva a hosszú távon stabil és biztonságos munkahelyekhez.

DSZZS20210716005

A Robert Bosch Automotive Steering Kft. kormányműveket, kormányoszlopokat, kormánytengelyeket és felújított alkatrészeket szállít a világ több mint 100 járműgyártójának, személygépjárművek és tehergépjárművek számára egyaránt. A maklári gyárban 2015 májusában indult el az elektromos kormányművekhez készülő fogaslécek és kormányanyák sorozatgyártása. Mostanra a két telephelyről évi több mint kétmillió kormánymű kerül ki, ezek többsége a legkorszerűbb, környezetbarát EPS típus.

(Fotók: MTI; Indexkép forrása: bosch.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló