2021. november 29., Taksony

Környék ügye

#katasztrófavédelem #viharkár #vihar

Több mint 1300 esethez riasztották a tűzoltókat vasárnap

2021.08.02. 07:27

Főleg Kelet-Magyarországon pusztított a vihar.

Több mint ezerháromszáz helyre riasztották vasárnap a viharos időjárás miatt a tűzoltókat – közölte hétfőn reggel a katasztrófavédelem szóvivő-helyettese, Dóka Imre. A viharos erejű szélben jellemzően útra borult fák eltávolításánál, megrongálódott épületeknél kellett beavatkozniuk. A vezetékszakadások miatt 140 településen részleges, vagy teljes áramkimaradások voltak.

 

Pécsen a Madas József utcában egy kétszintes családi ház tetőszerkezetét a vihar teljes egészében leszakította, a törmelékek az ingatlan kerítését tönkretette, illetve az utcán álló több autóban kárt tettek. Tiszavárkony a sportcsarnok tetőszerkezetét több, mint száz négyzetméteren rongálta meg a viharos erejű szél. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Dövény településen a Kossuth Lajos utca egyik családi házának a tetőszerkezete villámcsapás miatt teljes terjedelmében égett.

vihar-MTI-Komka Péter
Fotó: MTI/Komka Péter

 

A vasárnap délutáni viharban csaknem száz épület rongálódott meg, százhetven esetben a kidőlt fák akadályozták a közúti forgalmat, kilenc esetben a vasúti közlekedésben okozott fennakadásokat, valamint több tucat esetben az elektromos vezetékek sérültek meg a viharban.

 

A legtöbb beavatkozás Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben volt, de Somogy és Borsod megyékben is a szokásosnál többször riasztották a tűzoltókat. Több káreset felszámolása még folyamatban van, főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

 

 

Címlapfotó: MTI/Balázs Attila

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló