2024. május 23., Dezső

Környék ügye

#fagylalt #ipacs antal #tiszacsege

Szenzáció! Tiszacsege viszi tovább a legendás Pipacs fagyizó örökségét

Kovács Dávid 2022.06.25. 16:29

 

Tiszacsegén megtaláltuk Ipacs bácsit, a mestert!

– számolt be nekünk lelkendezve olvasónk, Judit szombaton, miután a Hajdú-Bihar megyei település egyik fagyizójában összetalálkozott Ipacs Antallal, az egri Széchenyi utca legendás fagylaltárusával.

 

ipacs
Ipacs Antal a tiszacsegei fagyizó előtt (Fotó: olvasónk, Judit)

 

Mint megtudtuk, Ipacs bácsi Tiszacsegén igyekszik átadni tudását tanítványának, a Csoki büfét és fagylaltozót üzemeltető Bélának. "Béla bácsi, aki a fagylaltkészítést Ipacs bácsitól tanulja, Tiszacsegén várja a fagylalt szerelmeseit. Ipacs bácsi kéthetente itt van mellette, és beavatja a fagylaltkészítés rejtelmeibe" – írta nekünk Judit, akitől az infók mellett néhány képet is kaptunk.

 

Mint már városszerte köztudott: Ipacs Antal nemrég nyugdíjba vonult, ezzel pedig lezárult egy fejezet Eger történetében. Mondjuk időnk éppen volt hozzászoktatni magunkat a Pipacs fagyizó hiányához, ugyanis már hónapokkal ezelőtt beszélték, hogy idén már nem fog kinyitni az egri sétáló utca ikonikus fagylaltozója – én utoljára húsvéthétfő este nyomtam a homlokom a fagyizónak hosszú évekig otthont adó üzlethelyiség üvegének, és már akkor is látványosan szét volt kapva a hely.

Nagyon hiányzik neki a fagyizó és az egriek szeretetete. Így kicsit pihen, és átadja tudását. Ha Eger és a fagylalt, akkor Ipacs bácsi! Hatalmas szíve és emberközeli kiszolgálása megérdemli ezt a kis reklámot

 

– szállítja most nekünk a híreket Judit.

 

Hozzáteszi: Ipacs bácsi tanítványa, Béla is nagyon boldog, hogy a közös fotó hamarosan bejárja az internetet.

 

Rajtunk, ne múljon: hajrá-hajrá, Csoki fagyizó! Ha arra járunk, megyünk!

 

Ipacs Antal és tanítványa, Béla a tiszacsegei Csoki büfé és fagylaltozó előtt (Fotó: olvasónk, Judit)

 

FRISSÍTÉS: Olvasónk, Judit szerint Ipacs bácsi vendégekhez való viszonya mit sem változott, továbbra is hatalmas mesélésekben van. "Úgy fagyiztunk, hogy végig csacsogott" – írta az Egri Ügyeknek.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló