2024. július 22., Magdolna

Környék ügye

#tisza-tó #jász-nagykun-szolnok megye #úszófalu #abádszalók

A Tisza-tavi úszófalu első házai már állnak, és újabbak is épülnek mellettük

Barna Benedek 2022.02.21. 18:55

Hullámtörő mólót is építenek az országban egyedülálló úszóházak mellé.

 

Tavaly portálunk is beharangozta, hogy Magyarországon egyedülálló, úszófalut épít az abádszalóki Abád Kikötőben a kikötő tulajdonosa. Az MTI hétfőn a beruházó közlése nyomán arról számolt be, hogy miután elkészült a tizenhét, cölöpökön álló, négy évszakos ház, idén újabbak kivitelezése kezdődött el.

 

Hoffer Ferenc, a kistarcsai székhelyű Hof-Fer Investor Kft. tulajdonos-ügyvezetője, elmondta: az első ütemben épült házak még tavaly elkeltek, és a mintegy nettó 975 millió forintos beruházásból az épületek árát a tulajdonosok fizették, míg a partfejlesztést és a kapcsolódó beruházásokat a cég finanszírozta. 

 

Tájékoztatása szerint a hátramaradt munkálatok – a parti tereprendezés, a füvesítés, a faültetések, a nádas visszatelepítése – várhatóan idén tavasszal befejeződnek.

 

Hozzátette: az első ütem házaitól távolabb eső új részen

már elindult a következő kétéves, mintegy nettó 2 milliárd forintos beruházás, amely során újabb 24 ház épül, valamint egy hullámtörő móló is.

uszofalu-fb
A Laszli Adrienn Studio látványterve (Kép forrása: Úszóházak / Facebook)

Az újonnan épülő házak már idén nyár végi átadással leköthetők.

 

Hoffer Ferenc arra is kitért, hogy mivel a kikötő árvízvédelmi, Natura 2000 területen található, ezért kellett olyan megoldást találniuk, amely alkalmazkodik a rendszeres vízszintemelkedést hozó áradásokhoz. A könnyűszerkezetes úszó házak árvíz idején cölöpökön felúsznak, majd az ár levonulásakor "visszaülnek" a cölöpökre.

 

Elmondta továbbá, hogy a télen is lakható házakat a tulajdonos kérésére napelemekkel is felszerelik.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló