2022. augusztus 13., Ipoly

Környék ügye

#bükk #róka #állatvilág #bp-i autósok közössége

Vajon tényleg ez a példány lenne a Bükk leglazább rókája?

Kovács Dávid 2022.04.16. 08:06

Az állatot a látottak alapján mindenesetre nem igazán hatották meg a felé közelítő autók. A miskolci Torretto talán még őt is meglepte volna.

A Bp-i Autósok Közössége a héten a Bükk leglazább rókájaként mutatta be azt az állatot, akit egy autó fedélzeti kamerája örökített meg még április 10-én, azaz múlt vasárnap.

 

A mindössze néhány másodperces felvételen egy az út közepén szöszölő róka látható egy bükki autóút kanyarulatában, akit a látottak alapján cseppet sem hatott meg a felé közeledő kocsik jelenléte.

 

 

A videót a Turista magazin is lehozta, hozzátéve: ez egy meglehetősen szokatlan viselkedési forma ettől az egyébként óvatos és félénk ragadozótól.

"Több ok is felmerülhet: lehet, hogy egy beteg egyed tévedt az útra, esetleg az öregségével magyarázható a tétlenkedése, de a képkockákat jobban megnézve, még az is elképzelhető, hogy egy elütött állatot próbált elcipelni az útról, amikor meglepték az autósok"

– írják.

 

A bükki jelenetet a feltöltött videón egy merész miskolci manőver előzi meg. "A felvételt elnézve az önbizalom fordított arányban áll a vezetői tudással" – kommentálja a képsorokat a Bp-i Autósok Közössége. A közúti videókra szakosodott portál a cikkében a miskolci Torrettóként konferálta fel a nedves aszfalton betyárkodó sőfőrt – egyértelműen a Halálos iramban-filmek Vin Diesel által megformált főszereplőjére utalva ezzel.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló